רבים נוטים לחשוב שבחג הפסח אפשרויות המזון מצומצמות ויש להסתפק בחומרי גלם ומאכלים בסיסיים בלבד, אך מדובר במיתוס שקל מאוד לנפץ בעזרת מתכונים מגוונים המתאימים לתזונה כשרה לפסח, וכך להעשיר את המגוון הקולינרי. המומחים שלBeko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכונים למנות קינוח טעימות, כשרות לפסח (לאוכלי קטניות) ומזינות. 

טראפל שוקולד

מצרכים:

-200 גר' שקדים קצוצים

- 15 תמרים גדולים

- 30 גרם קמח מצה או פירורי מצה

- 20 גרם אבקת קקאו

-1 כפית גרידת תפוז וליים

- 100 גר' שוקולד מריר

- 10 גרם ממרח אגוזי לוז

- קורט מלח ים

אופן ההכנה:

1. מוסיפים שקדים קצוצים, שיבולת שועל, אבקת קקאו ומלח, לקערה ומתחילים לפורר את המרכיבים.

2. מסירים את הגלעינים מהתמרים ומשרים אותם במים חמימים למשך 10 דקות.

3. מוסיפים לקערה את  התמרים, ממרח אגוזי הלוז וגרידת התפוז/לימון.

4. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל הרצוי ומניחים על נייר הפרגמנט.

6. ממיסים את השוקולד על בן-מארי. טובלים את הכדורים בשוקולד, ואז מגלגלים אותם בשקדים מרוסקים.

טראפל שוקולד (צילום: יחצ Beko)
טראפל שוקולד (צילום: יחצ Beko)

ממתקי גזר

מצרכים:

-150 גרם גזר מגורר

-70 גרם קמח מצה או פירורי מצה

-½ כוס אגוזי מלך

--½ כוסות שקדים

- 4 תמרים

לציפוי:

-50 גרם שוקולד מריר

1 כפית מלח ים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. מאחדים את החומרים בקערה ומשאירים אותם לנוח 10 דקות.

3. מרפדים תבנית אפייה  בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את תכולת הקערה.

4. אופים במשך 30 דקות ולאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לה לנוח 10 דקות.

3. לאחר זמן המנוחה מוציאים את המאפה לקרש חיתוך ופורסים למלבנים לפי הגודל הרצוי.

4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים את קצות פרוסות המאפה בשוקולד ומניחים במגש. ומפזרים מלח ים.

5. מקפיאים ל-3 דקות ומגישים.

ממתקי גזר (צילום: יחצ Beko)
ממתקי גזר (צילום: יחצ Beko)

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

מצרכים:

- 130 גר' חמאת בוטנים

- 75 מ"ל שמן קוקוס, מומס

- 6 כפות סירופ מייפל

- ביצה אחת

- 2 כפיות תמצית וניל

- 45 גרם קמח אגוזי לוז, אבקת אגוזים

- ½ כפית סודה לשתייה

- ½ כפית מלח

- 1 ½ כוסות שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה :

1. בסיר או בקערת ערבוב גדולה משלבים את חמאת הבוטנים ,שמן קוקוס המומס, סירופ מייפל, ביצה ותמצית וניל.

2.מקציפים במשך כדקה אחת, עד לקבלת תערובת מלאה הומוגנית.

3. מוסיפים את קמח אגוזי הלוז (אבקת אגוזים), סודה לשתייה, ממליחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4.מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

5. מניחים את בצק העוגיות במקרר למשך שעתיים לפחות.

6. לאחר מכן מחממים את התנור ל-185 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7. בעזרת כפית או ביד מניחים כמויות קטנות מבצק העוגיות בתבנית.

8. אופים את העוגיות במשך 15 דקות עד שהשוליים מזהיבים והעוגיות התנפחו במרכזן.

6. מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לעוגיות להתקרר.

* כדי להפוך את הקינוח הזה לטבעוני, ניתן לוותר על הביצה ולהשתמש במקומה ב'ביצת פשתן' או 'ביצת צ'יה'. מערבבים כף אחת  של פשתן טחון או זרעי צ'יה עם 3 כפות מים ומותירים למנוחה למשך חמש דקות, עד לקבלת עיסה סמיכה.

עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן (צילום: יחצ Beko)
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן (צילום: יחצ Beko)

דבש פרוזן יוגורט

מצרכים:

250 גרם יוגורט מסונן

100 גרם דבש נוזלי

50 גרם פטל

½ כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. יוצקים לקערה את היוגורט והדבש, ואז מערבבים היטב בעזרת מרית.

2. מוסיפים תמצית וניל וממשיכים לערבב.

3. כשהמוצרים מעורבבים בצורה הומוגנית, מוסיפים פטל.

4. יוצקים לתבניות סיליקון המתאימה למזון ומניחים יפה את המקלות.

5. שומרים במקפיא כ-6 שעות.

דבש פרוזן יוגורט (צילום: יחצ Beko)
דבש פרוזן יוגורט (צילום: יחצ Beko)