פותחים את החג בשיק עם ארז קומורבסקי

ארז קומרובסקי יצר תפריט אוכל מוכן לחג הפסח שהוא חגיגה של כל מה שקומרובסקי יודע ואוהב לעשות: אוכל מנחם וטעים שיש לו שורשים, שמדבר את השדות ואת הפרדסים, את הגליל אבל עם כל השיק והסטייל של תל אביב.  אוכל משפחתי שעשוי ביד מדויקת ומיומנת מבית היוצר של מסעדת באלאדי שיק של קומרובסקי ושותפו חנן עזרן.

מה אוכלים: מצד אחד המטבוחה החריפה או סלט הפלפלים המרוקאי של אמא של חנן, והמצד השני כבד קצוץ, גפילטע פיש או מרק קניידלך וסלט ביצים. קרם פלפלים אדומים ופלפל סודני או חצילים שרופים עם עגבניות מדורה וטחינה גולמית, מרק פול ירוק מרוקאי, חזרת חריפה, סיר קציצות דגים ברוטב עגבניות ואריסה, קובה ירוק וחמוץ של סבתא עזיזה, למנות יותר חגיגיות ומרשימות- תרנגולת שלמה ממולאת באורז ריחני, סלמון שלם צלוי עם פלפל מעושן, דבש ועשבים, או צלי כתף שלם בבצלצלים וסלרי.
שוס אמיתי- האוכל מגיע בסירים יפים לחימום והגשה לצד הוראות חימום והגשה. מקסימום קלאס באפס מאמץ

הזמנות דרך האתר: https://baladichic.co.il/

להרגיש כמו בבית עם קובבא

קובבא הוא אתר פחות מוכר אבל מאד מפתיע, של בשלנים בייתים מכל הגילאים מכל הארץ אותם אתם רואים ובוחרים בהתאם ללוקיישן שלכם- קצת כמו טינדר של אוכל. תוכלו למצוא בו סבתות שהחליטו מלבשל וחבר'ה צעירים שבאים להראות שגגם להם יש יד של בשלנית מרוקאית.

מה אוכלים: סבתא אסתר היווניה-טוניסאית תכין לכם תחתיות ארטישוק ברוטב לימוני ומינס (מצות) ממולא בבשר, מייקל מתמחה בסלטים לפתיחת שולחן וקציצות, הדר ונועה יביאו מנוצ בטוויסט נשי ומיוחד כגון מגש שומר וקולרבי צלויים, קציצות בקר וכרישה ברוטב לימון ןעוד 

לינק להזמנות: www.kubbaba.com טלפון לבירורים ושאלות: 058-781-1149

הבשלנים של קובבא (צילום: יחצ)
הבשלנים של קובבא (צילום: יחצ)

פסח יווני וכל מה שצריך לחג במעדניה של גרקו

לרגל חג הפסח וליל הסדר מציעה 'גרקו דלי', המעדנייה של מסעדת גרקו, תפריט חגיגי בסגנון יווני וים תיכוני. המנות המיוחדות ישלבו קלאסיקות משולחן החג המסורתי, לצד כאלה שקיבלו טוויסט יווני. 

מה אוכלים? סלט כבדי עוף-עם שומן טלה ביצים קשות וכוסברה  /  סלט ביצים / סלט הרינג מעושן / מרק דייגים / מרק פסולדה- מרק שעועית יווני מסורתית / לביבות ארטישוק – לימון, פטה, קפלוטירי, כורכום ועשבי תיבול / ארטישוק ממולא בקציצות דגים- ברוטב לימון, זיתים ורוזמרין / תבשיל סטיפדו עגלה ירקות שורש, יין אדום ושזיפים / עוגת מסקרפונה פנינסייר שקדים ואגסים ביין  / טארט משמשים מקורמלים ועוד

 גרקו דלי- צבי גרינברג 25 אזורי חן תל אביב. תאריך אחרון להזמנות 3.4  ניתן להגיע ולאסוף במקום או לבצע שליחות עד הבית 
לתפריט המלא ולהזמנות

פסח בגרקו (צילום: אסף קרלה)
פסח בגרקו (צילום: אסף קרלה)

פסח מרוקאי אצל מאמא אווה סאפי

סוליקה המאמא של אווה סאפי המרוקאית של נווה צדק, החלה לקחת הזמנות לאוכל משובח לפסח 

מה אוכלים? מגוון סלטים מרוקאים במשקל, חציל מטוגן בצרמלה, מיקס זיתים מרוקאיים, חרוסת, דג מרוקאי עם פולים טריים, קציצות מוסר ודניס, צוואר טלה בשזיפים, עוף בבצל וקינמון, תבשילי חלקי פנים, קציצות ותוספות 

להזמנות- אווה סאפי,השחר8ֶ תל אביב ;.054-253-3348 כשרות הרבנות תל אביב

אווה סאפי  (צילום: אמיר מנחם)
אווה סאפי (צילום: אמיר מנחם)

 פסח שכולו דה לוקס

דה לוקס הוא מטבח שוק עונתי הממוקם בשוק צפון ידוע ומוכר בזכות התור הארוך המשתרך אליו החוצה את כל השוק, מידי יום בצהריים. מזה חמש שנים הם חלק ממגמה בינלאומית של מטבחי שוק מקומיים ללא בשר זאת לא רק מטעמים מצפוניים אלא גם בשל המודעות ההולכת וגוברת לקשר בין מה שאנחנו בוחרים לאכול ולמשבר האקלים. כל המנות (למעט לביבות הפרסה), אפויות, צלויות , מבושלות או מאודות. ללא טיגון , ללא תוספת סוכר, ללא קמח,  

מה אוכלים?:  מבחר עשיר של סלטים, תבשילים, לביבות ירק אפויות, ממולאים ,דגים טריים סלט סלקים ואגוזים, באבאגנוש, ענני כרובית חגיגית בסלרי והדרים, סלט תפוחי אדמה, סלט  ירוקים מאודים וצרובים / לביבות אביב ירוקות, ברוקלי , תרד, ומנגולד / בצלצלים במילוי עשיר וחגיגי של אורז, פיסטוקים, אגוזי מלך ועדשים שחורות ברוטב תמרהינדי / דג לבן טרי ברוטב חמאת עגבניות ומנגולד / גפילטע פיש ביתי אמיתי 

דה לוקס (צילום: דויד מויאל)
דה לוקס (צילום: דויד מויאל)

בסוליקה של אבי ביטון מסדרים לכם את חג הפסח 

לרגל חג הפסח- המעדניות  (חמש במספר)של סוליקה מציעות תפריט חג חגיגי ועשיר ובו שפע של סלטי פתיחה, מנות ראשוניות, עיקריות מבוססות בשר, עוף דגים וכמובן תוספות כך שלכל אחד מבני המשפחה ימצא פתרון (אף לרגישים לגלוטן)  לצד כל סממני החג הקלאסיים שאי אפשר לוותר עליהם החל מיין תירוש, מצות שמורות בעבודת יד, חזרת חריפה ונהדרת, זרוע טלה לברכות וחרוסת מתקתקה שופעת אגוזים. בנוסף,  המעדניות יספקו שירות אישי לכל לקוח – בכך שילוו כל אורח בבניי ההזמנה הכי מדוייקת עבור האורחים שלו- ממספר סועדים, העדפות קולינאריות, אלרגיות  מספר בוגרים ילדים ועוד.

מה אוכלים?  סלט המטבוחה מפורסם של סבתא סוליקה, פלפלים חריפים, גזר מרואקאי, סלקים צלויים ראשונות: סלט ביצים, סלט תפוחי אדמה, כבד קצוץ, לביבות פרסה בלקניות , מחמאר מרוקאי  מוגש באינגליש קייק, קונסומה עוף וקניידלעך, גפילטע פיש  תוספות: שורשם צלויים, אורז חגיגי עם בצלים מתוקים פירות יבשים שקדים ועשבי תבלין, אורז אושפלאו, עיקריות: אסאדו עגל בציר בקר ומרקחת בצלים מתוקים, נתחי פילה סלמון עסיסים עשויים בגריל ברוטב מיסו מסורתי, קציצות דגים מרוקאיות עם עשבי תיבול מבושלות ברוטב עגבניות כוסברה פלפלים , טנזיה של קציצות טלה, קציצות בקר בזעפרן ופול ירוק ועוד..

זמן משלוח: ההזמנות יסופקו בערב החג, 5.4.2023, בין השעות 8:00-17:00 מינימום הזמנה: 250 ₪
בטלפון- 03-959-5525 אתר- https://deli.sulica.co.il/shop

סוליקה של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)
סוליקה של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

קצביית הדגים של שף יובל בן נריה במארזי ומנות חג

בינואר השנה השיק יובל בן נריה את 'ימה' קצביית- דגים עם קונספט ועיצוב מעולם אחר ובמיוחד לקראת החג מציעים בימה מגוון מארזי מתנה + מנות חג מעשה ידיו של בן נריה:

מה אוכלים? חזרת 220 גרם / קיט גפלטפיש להכנה ביתית שכולל: קג קרפיון טחון נטו, ראש דג, בצל חתוך, גזר חתוך וחזרת / קציצות גפלטפיש מוכנות  / מארז יין ודג: ריזלינג פרייבט לייבל 750 מ"ל +מנה דג נא (קרפצ'יו, סביצה, סשימי) - 215 ₪
מארז ימה - קרש עץ, מטיאס , אנשובי בחומץ, אנשובי בשמן ומחית כמהין  320 ₪

הזמנות ניתן לעשות ישירות דרך 'ימה' - 03-609-4445 או דרך וולט

מארז ימה  (צילום: גל קולוג)
מארז ימה (צילום: גל קולוג)

הטלה של החג- מרינדו

כבר מאות רבות של שנים שחודש ניסן מזוהה לא רק עם חג הפסח, אלא גם עם עונת הטלאים המקומית. זו הסיבה שרשת קצביות "מרינדו" החליטה לתת לטלה את מלוא תשומת הלב ולהפוך אותו השנה לכוכב האמיתי של שולחן החג. בקולקציה המיוחדת של חג הפסח תמצאו נתחי טלה טריים ומוכנים לבישול שרק נכנסים לתנור.

מה אוכלים? רוסטביף טלה במרינדה שמן זית ועשבי תיבול או מרינדת חרדל סילאן להכנה בתנור/במעשנה במשקל של כ- 3 ק"ג 149 ₪ לק"ג / שדירת בייבי ריבס טלה במרינדה של טריאקי (במשקל 1-1.8 ק"ג) לצלייה ארוכה בתנור - 99 ₪ לק"ג / כתף טלה שלמה (מפורקת מעצם/ עם עצם בפנים) במרינדה של שמן זית ועשבי תיבול או חרדל סילאן  להכנה בתנור/ במעשנה (במשקל של 2.5 עד 3.5 ק"ג) - 116 ₪ לק"ג /
שוק טלה שלמה עם כיס למילוי, להכנה בתנור/ במעשנה (במשקל של 3.5 עד 4.5 ק"ג)- 122 ₪ לק"ג.

מרינדו רשת קצביות בוטיק בפריסה ארצית טלפון להזמנות: 049120182
משלוחים לכל חלקי הארץ באתר: https://www.marinado.co.il/

רוסטביף טלה מרינדו (צילום: שי גבריאלי)
רוסטביף טלה מרינדו (צילום: שי גבריאלי)

מתוק בלי קמח ובלי מצפון ודי לעוגיות הקוקוס!

מותג האפיה "דני וגלית", הידוע במוצרים המביאים גישה בריאה, מציג בימים אלה סדרת מארזי עוגיות ייחודית על בסיס קמח שקדים המתאימה לחג הפסח המתקרב המהוות אלטרנטיבה בריאה מחומרי גלם טבעיים ואיכותיי ומתאימות לנמנעים מגלוטן ולטבעונים ולאלו שמאסו בעוגיות הקוקוס והבוטנים.

מה יהיה בסדרה החדשה לחג: עוגיות שוקולד צ'יפס קמח שקדים  / עוגיות פירות יער מקמח שקדים  /כדורי שוקולד חמאת בוטנים ופצפוצי אורז מלא.העוגיות יוצעו במחיר 26-29₪ או במבצע ייחודי למזמינים באתר בלבד 

לברור נקודת מכירה או לקניה ישירה מהאתר www.dvg.co.il 

גם טעים גם כשר. דני וגלית  (צילום: שרית גופן)
גם טעים גם כשר. דני וגלית (צילום: שרית גופן)

מצה וממרח השחר ב..גלידה?

מה נשתנה? שיתוף פעולה חדש לגלידריית לג'נדה והשחר העולה  יצרו לראשונה: גלידת השחר העולה ומצות במהדורה מוגבלת לחג!
את ניתן יהיה להשיג בכל סניפי הרשת במהלך פסח בלבד. מחיר כדור החל מ-15 ₪, מחיר קילו גלידה – 110 ₪
לרשימת סניפים מלאה: https://www.legenda.co.il/branches/

גלידת השחר ומצה של לג'נדה (צילום: יערה גדרון)
גלידת השחר ומצה של לג'נדה (צילום: יערה גדרון)

לכבוד חג הפסח בן&ג'ריס משיקים: גלידה בטעם חרוסת – במהדורה מוגבלת.

בן&ג'ריס יוצאים השנה בגלידת  וניל משמנת עשירה,  בשילוב 10% חרוסת איכותית, תמרים ואגוזי מלך- מה שמייצר טעם מפתיע אני חייבת להודות, בניחוח קינמון ויין.
 כשר לפסח בכשרות מהדרין , ללא חשש קטניות,חלב ישראל, בדץ בית יוסף, בדץ בעלז ,ou', רבנות קרית מלאכי

חרוסת בגלידה (צילום: יחצ)
חרוסת בגלידה (צילום: יחצ)