למי מאיתנו לא יצאה מקלובה מפורקת, יקום הבשלן ותקום הבשלנית שניסו להכין מקלובה ולא התפקשש להם המעבר מהסיר לצלחת ההגשה!ו אני אומרת לא עוד! טוב נו, לא אני אומרת אלא נעמן, שיצאו בתיזמון מושלם לחג, עם סיר מקלובה חגיגי במיוחד , או כל תבשיל שדורש הפיכה, שהמכסה שלו הוא גם צלחת ההגשה. מסוקרנים? גם אנחנו .

רגע לפני כניסת קולקציית אביב-קיץ 2023 נעמן, מותג עולם הבישול, האפייה והאירוח בישראל, משיק סיר היפוך ייחודי המיועד להכנת תבשילים בבישול ארוך. 
זהו סיר עמוק בנפח 6.7 ליטר  בעל תחתית שטוחה ורחבה בעלת ציפוי Non-stick המסייע לשמור על צורת המקלובה החגיגית והמרשימה בשלמותה. מבנה הסיר והציפוי הייחודי שלו מאפשרים העברת תבשיל למכסה הסיר בצורה פשוטה, מהירה וקלה.

השוס הוא המכסה הייעודי המשמש גם להגשת התבשיל בצורה מרשימה ישר לשולחן.
לסיר המקלובה של נעמן ידיות ארגונומיות לאחיזה נוחה והוא מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, ולשימוש בתנור בטמפרטורה עד 100 מעלות.ואף מתאים לניקוי במדיח כלים.

מחיר: 360 שקלים (בתוקף עד 30.4.23 ו/או עד גמר המלאי, בקניית 3 מוצרים ומעלה)  להשיג בחנויות נעמן ברחבי הארץ.

 מה בתכל'ס: זה רעיון נהדר! קודם כל זה סיר מרשים, הרעיון של המכסה עושה חשק להכין מקלובות בידיעה שהן יצליחו, הייתי רוצה לראות סיר קטן יותר בנפח כי לא כולם מכינים מקלובות למשפחה גדולה ולפעמים בא לך לבשל משהו לשלושה אנשים.

וכדי שתוכלו להכנס ישר לענייני- הנה מתכון למקלובה באדיבות נעמן 

מצרכים:

  • 500 גרם פרגית צרובה במחבת
  • 1 חציל מטוגן חתוך לסטייקים
  • 3 בצלים חתוכים לפרוסות וצרובים
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים לסטייקים וצרובים
  • 1 בטטה מקולפת, חתוכה לסטייקים וצרובה
  • 1/4 כרובית מחולקת לתפרחות קטנות
  • חופן עלי זעתר מופרדים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 500 גרם אורז בסמטי מושרה לפחות 30 דקות ושטוף
  • כ-850 מ"ל ציר עוף/ירקות/מים (עד כיסוי מלא)
  • כפית שטוחה של בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  1. בסיר נפרד מרתיחים את התבלינים עם הציר. בסיר מקלובה מתחילים לסדר את התבשיל. מניחים בתחתית הסיר את הסטייקים של בצל, מעליהם מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ולאחר מכן את הפרגית.
  2. בין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהשום ומהזעתר. בשכבה הבאה שמים את החצילים ומעליהם את הבטטה. לאחר מכן שמים את הכרובית ומעל הכל מניחים את האורז שסיננו מראש.
  3. מהדקים היטב את התערובת. שופכים בעדינות את הציר לתוך סיר עם המקלובה, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף או מגבת.
  4. מבשלים כ-4 דקות על חום גבוהה ולאחר מכן מנמיחים את הלהבה למבשלים למשך שעה.