הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה

מאפינס קוטג’ במילוי ביצה רכה

החומרים (לשמונה מנות):

  • ½ חבילה (125 גרם) קוטג׳ חמישה אחוז
  • ביצה אחת בגודל L
  • 100 גרם קמח תופח
  • כפית מלח אחת
  • 50 מ״ל חלב
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 60 גרם פתיתי טריו השף הלבן
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • שמונה ביצים
  • מלח גס

אופן ההכנה

מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים את האש ושמים את הביצים בסיר. מכוונים טיימר לחמש וחצי דקות. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח, ולאחר חמש וחצי דקות מעבירים את הביצים בעזרת כף למי הקרח. נוקשים על קליפת הביצה ומקלפים בעדינות את הקליפה, נזהרים לא לפצוע את החלמון. מחממים תנור ל־180 טורבו.

מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. משמנים תבנית מאפינס, שמים בכל שקע מבלילת המאפינס עד ל־⅓ הגובה. מניחים בכל שקע ביצה רכה אחת ומכסים בבלילת המאפינס עד לכיסוי מלא של הביצה. מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים כ־15 דקות או עד הזהבה.

בתיאבון!

הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה