הנה מתקרב חג השבועות, או בשמו המוכר חג הבצקים והגבינות. החג עם האוכל החלבי הכי הכי טעים שיש. אז בין אם אתם מארחים השנה, ובין אם מתארחים ובה לכם להגיש מנה שאין אחד שלא יטרוף אותה. זאת המנה המושלמת עבורכם! לזניה עשירה בטעמים, לאירוח או לארוחת ערב מגוונת! אין אין טעימה כזאת. 

לזנית גבינות לחג (צילום: לירון ספיר)
לזנית גבינות לחג (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
חצי חבילת דפי לזניה 
לקערת הגבינות:
2 גביעי קוטג׳
1 גביע שמנת חמוצה (לא חשוב אחוז השומן)
1 כוס מוצרלה/גאודה מגורדת 
1/4 כוס שמנת מתוקה לבישול (לשמור גם את השאר, נשתמש בהמשך)
לקערת העגבניות :
400 גרם (1 פחית) עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
פלפל
מלח
1/2 כף אבקת שום
1 כף סוכר
בין השכבות :
2 ריבועי מוצרלה בין השכבות 
2 כוסות מוצרלה מגורדת 
ואת הנותר מהשמנת המתוקה לבישול (3/4)

אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית נניח את כל מרכיבי הגבינות, נערבב יחד ונניח בצד.
2. אל קערה נוספת נוסיף את כל מרכיבי רוטב העגבניות והתבלינים. נניח בצד. 
3. נשמן תחתית של תבנית מלבנית מס׳ 26.
4. נניח שכבה של דפי לזניה. 
5. נשפוך מעל מחצית מהבלילה הלבנה ונשטח לשכבה אחידה. 
6. נשפוך מעליה חצי מהרוטב האדום ונשטח לשכבה אחידה.
7. נניח 2 פרוסות מוצרלה מעל.
8. ניצור שכבה נוספת של דפי לזניה ושוב נחזור על הפעולה (שכבה לבנה ושכבה אדומה (משאירים רבע בלילה מכל צבע)).
9. נפזר מעל כוס גבינת מוצרלה מגורדת. 
10. נניח עוד שכבה של דפי לזניה. 
11. נאחד בין הרוטב הלבן והאדום ונערבב היטב. 
12. נשפוך הכל מעל לדפי הלזניה. 
13. ועכשיו על מנת לתת ללזניה טעם רטוב ורך, נשפוך מסביב את כל מה שנותר מהשמנת המתוקה. 
14. נסגור בנייר אפיה ומעל נייר אלומיניום ונכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך שעה. 
15. נוריד את הניירות ונשפוך את כוס המוצרלה שנותרה.
16. נחזיר לעוד 10 דקות לתנור ללא כיסוי.
17. נגיש את הלזניה חמה ולוהטת ונתענג.