תגידו לי אם יש טעימה ומרשימה מעוגת גבינה באסקית? העוגה הכי הכי פשוטה, עם הטעם המנצח - לא משנה איזו עוגה תעמוד מולה היא תמיד תהיה הפייבוריטית. והכי הזוי? שפשוט אף פעם לא נמאס ממנה. אז הנה לכם מתכון לעוגה הקלילה והאהובה שאתם חייבים להכין לסוף השבוע הקרוב, וגם לזה שאחריו.. ולזה שאחריו.. אם התכנון שלכם לאכול אותה בשבת בבוקר עם הקפה, ממליצה לכם לשמור חתיכה בצד, כי בשנייה שתונח על השולחן היא תחוסל.

מצרכים:
1 קילו גבינת שמנת 30% שומן
1.5 כוס סוכר
6 ביצים בטמפ׳ חדר
500 מ״ל שמנת מתוקה 
2 כפות קמח / קורנפלור (לתוצאה ללא גלוטן) 

העוגה המושלמת לשבת (צילום: לירון ספיר)
העוגה המושלמת לשבת (צילום: לירון ספיר)

אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית בקוטר 26 בנייר אפיה שהשוליים גבוהים וחורגים מכל הצדדים.
2. בקערת מיקסר מערבבים את גבינת השמנת (במידה ויש נוזלים נשפוך לכיור) יחד עם הסוכר, עד קבלת מרקם אחיד. 
3. מוסיפים את הביצים, בהדרגה - אחת אחת תוך כדי הקצפה (מידי פעם עוצרים ומגרדים את הדפנות)
4. בקערה נפרדת טורפים במטרפה ידנית את השמנת המתוקה עם הקמח/קורנפלור ומערבבים עד שאין גושים. 
5. מניחים מעל קערת המיקסר את הנפה ודרכה מעבירים את בלילת הקמח והשמנת.
6. מרימים את הנפה ומערבבים הכל בתנועת קיפול. 
7. שופכים הכל לתבנית ושולחים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות מצב טורבו.
8. אופים  במשך 30 דקות. 
9. מוציאים מהתנור כשהעוגה עוד רוטטת באמצע ושחומה כולה.  
10. מצננים ושולחים למקרר ל 12 שעות לפחות.