רולדה מלאה בקרם היא עוגה שעושה רושם, אך הכנתה מאוד קלה. היופי בהכנת רולדה הוא שאפשר להכינה בגוונים שונים: פעם כהה – עם אבקת קקאו או שוקולד ופעם בהירה - עם וניל או מוקה בתוספת קפה. הפעם הכנתי אותה עם אבקת תה מאצ'ה, מה שהעניק לרולדה גוון ירקרק ושדרג אותה עם טעמי פיסטוק.

כאשר מכינים רולדה מכל סוג, חשוב להתייחס לסוג הקרם שבו משתמשים, לציפוי ולעיטור הגלילה. כל אלו יוצרים מנעד רחב של גוונים וסוגי רולדות. חשוב להקפיד היטב על הקצפה טובה של חלבוני הביצים. אז בואו נגלגל בצק, נמלא בקרם ותוספות וניהנה מביס אחד מתוק ומושלם.

רולדת מאצ'ה

החומרים (לתבנית תנור בגודל 30*25 ס"מ):

לבצק:

  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • 1 כף עמילן תירס - קורנפלור
  • 2 כפות אבקת תה מאצ'ה
  • 1 נייר אפייה
  • 1 מגבת נקייה

לקרם:

  • 1 קופסת שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב (240 מ"ל)
  • 2 כפות קרם פצפוצי רושה פיסטוק

למריחה:

  • 2 כפות קרם פצפוצי רושה פיסטוק מדולל בשתי כפות מים

לציפוי:

  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 1/4 כוס אגוזי לוז מסוכרים ומקורמלים - ברס

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

רולדת מאצ'ה (צילום: הכנה, סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין)
רולדת מאצ'ה (צילום: הכנה, סטיילינג וצילום: פסקל פרץ־רובין)

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מערבל חשמלי את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה כארבע דקות. תוך כדי ההקצפה מוסיפים סוכר, סוכר וניל ומלח. ממשיכים להקציף במהירות עד לקבלת קצף בהיר, תפוח ויציב קלות.

2. מבליעים בקצף בתנועות קיפול עדינות שמן, קמח, קורנפלור ואבקת מאצ'ה. מקפלים עד לקבלת מסה אחידה ירקרקה ובמרקם חלק.

3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב. מעבירים את מסת הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה וחלקה. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־8 עד 10 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון חום זהבהב ירוק, והיא רכה. מוציאים מהתנור ובעזרת המגבת מגלגלים את העוגה יחד עם נייר האפייה והמגבת ומניחים על רשת לצינון.

4. להכנת הקרם: יוצקים לקערת מערבל חשמלי שמנת מתוקה, מוסיפים חלב ואבקת אינסטנט פודינג. מקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד לקבלת קרם יציב, שלתוכו מבליעים קרם פצפוצי רושה פיסטוק.

5. פותחים את גלילת הבצק המצוננת, מורחים שכבה אחידה של קרם פצפוצי רושה פיסטוק ושכבה אחידה של קרם שמנת. משאירים מעט מכמות הקרם לציפוי על פני הגלילה. מגלגלים את הגלילה מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם תוך כדי קילוף וסילוק נייר האפייה והמגבת. מצפים את הגלילה בקרם שמנת ומחליקים לשכבה אחידה וחלקה.

6. מניחים בקערית שוקולד חלב וממיסים במספר פולסים במיקרוגל. מעבירים לשקית ניילון קטנה, מנקבים נקב קטן בקצה ומזלפים פסים של שוקולד מומס לאורך הגלילה. יוצרים על הגלילה פסים לרוחב הגלילה. מעטרים עם מעט אגוזים מסוכרים ומקורמלים על פני הגלילה. שומרים במקרר עד להגשה.