השבוע הכנתי עבורכם מתכון מסורתי למאכל פרסי מתוק. מכירים את זה שמאכל מסוים מזכיר לכם טעם של ילדות? אז זה בידיוק זה. 
מתכון שאמא שלי הייתה מכינה לנו בכל חג שבועות ובכלל באירועים משמחים. הוא מתאים תמיד! מושלם כקינוח או כתוספת מתוקה. 
פודינג חם, עדין בטעמיו, ששילוב מרכיביו מקנה לו את הטעם הנוסטלגי שמציף איתו כל כך הרבה טוב וחום. בונוס ענק: הוא אפילו ללא גלוטן. 

מאכל פרסי נוסטלגי (צילום: לירון ספיר)
מאכל פרסי נוסטלגי (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
1/2 כוס אורז להשרות במים
‏3/4 כוס מים
‏1 כף סוכר 
1 כוס חלב
‏חופן שקדים מקולפים
30 גרם חמאה. 

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז במים ומוסיפים את הסוכר. 
2. מערבבים ומבשלים 10 דקות בערך. 
4. מנמיכים את האש. 
3. מוסיפים את החלב ואת השקדים. 
4. ממשיכים לבשל על אש קטנה. 
5. מוסיפים את החמאה ומכסים את הסיר.
6. בודקים טעמים ובמידה ורוצים מוסיפים עוד סוכר.
7. מוכן כשהאורז רך.