ופל בלגי עם גבינה לבנה 

החומרים:
2 ביצים תנובה בגודל L
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
50 גרם חמאה תנובה מומסת
½ גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
¾ כוס חלב תנובה
140 גרם קמח לבן
½ כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
טורפים בקערה את הביצים במשך כדקה, מוסיפים את החמאה, הגבינה, הסוכר, המלח והחלב וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. משמנים היטב את מחבת הוופלים. כשהיא חמה, יוצקים מהתערובת כך שתכסה את כל הקוביות. סוגרים למשך 3־4 דקות עד לקבלת ופל בלגי זהוב ומעט שחום. מומלץ להגיש לצד ביצת עין, ירקות וגבינות שאוהבים.