סלט פטה מפתיע

החומרים ל–8 מנות:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
½ כפית מלח
גרעינים מ-4 קלחי תירס מבושלים
4-3 ענפים קצוצים של בצל ירוק
½ כוס כוסברה קצוצה

לרוטב:
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות עלי תימין טריים ללא הגבעול
¼ כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
4 כפות שמן זית
2 כפיות דבש

להגשה:
1 חבילה פתיתי פטה פיראוס
1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

אופן ההכנה:
יוצקים את שמן הזית למחבת רחבה ומוסיפים את השום, הצ'ילי הפרוס, הפטריות והמלח, ומטגנים כ־5 דקות עד שהפטריות משנות את צבען. מעבירים לקערה, מצרפים את גרעיני התירס, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד. מצרפים לצלחת ההגשה, ומוסיפים את הבצל הירוק והכוסברה ומערבבים. מפזרים את פתיתי הפרמזן והפטה ומגישים.

בתיאבון!