מתכון לסלט בורגול, עדשים ופטה


המרכיבים:

1 כוס בורגול (בגודל בינוני - לא הכי דק ולא העבה) שטוף
½1 כוסות מים רותחים
½ כפית מלח
½ כוס עדשים שחורות או 1 כוס עדשים סנפרוסט מוכנות לפי ההוראות שעל האריזה
½ כוס בצל ירוק - החלק הירוק קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 משמשים מיובשים קצוצים או חופן חמוציות מיובשות
150 גרם גבינת פטה כבשים “פיראוס” מפוררת
¼ כוס שמן זית
⅓ כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם


אופן ההכנה:

שמים בקערה את הבורגול עם המים הרותחים והמלח. מערבבים, מכסים היטב בצלחת או ניילון נצמד ומניחים ל־15 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מערבבים במזלג.
אם משתמשים בעדשים יבשות, שמים אותן בסיר עם שפע מים רותחים ומבשלים 15 עד 20 דקות עד שהן רכות. מסננים.
שמים בקערה את הבורגול, העדשים וכל יתר המרכיבים ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. 

בתיאבון!