הביסקוטי הן עוגיות איטלקיות שמקורן בעיר פראטו שבטוסקנה וידועות גם בשם קנטוצ'יני. משמעות המילה "ביסקוטי" באיטלקית היא ״אפוי פעמים״ ואת העוגייה הזו אכן אופים פעמיים, אך אל תטעו לחשוב שהיא מסובכת להכנה כי ההפך הוא הנכון.  המתכון הוא פשוט מאד וגמיש ביותר. ניתן לשחק עם המרכיבים, להפחית את כמות סוכר, לשלב קמח מלא, ולהטמין בתערובת כל מה שאוהבים: שוקולד, אגוזים, פקאנים מסוכרים, וכמובן כל הפירות היבשים שיש לכם בבית.

האפייה הכפולה מקנה לעוגייה את המרקם והטעם המיוחדים לה, ויש הטוענים שגם חיי מדף ארוכים יותר, כי ככל שהיא יבשה יותר - היא גם טעימה יותר. את המתכון שלפניכם קיבלנו מהקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז, אותו היא שידרגה בפירות יבשים, אגוזים ושקדים באווירת החג. הן מושלמות לט"ו בשבט ולכל ימות השנה. 

מצרכים: 
2 וחצי כוסות קמח
2 ביצים
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
חצי כפית אפיה 
רבע כפית מלח
חצי כפית מחית וניל/ תמצית וניל איכותית
50 גרם משמש חתוך לקוביות
50 גרם תאנים חתוכים 
50 גרם חמוציות 
100 גרם שקדים טבעיים

אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר גיטרה את כל החומרים.
2. מוסיפים את הפירות היבשים והשקדים.
3. יוצרים גלילים מוארכים ואופים ב-180 מעלות למשך 25-30 דקות. לא מכבים את התנור.
4. מצננים היטב וחותכים את הגליל לפרוסות בעובי הרצוי והמועדף עליכם.
5. מסדרים בתבנית ומחזירים לאפייה ב-150 מעלות למשך כ-20 דקות.

קל להכין לבד. עוגיות ביסקוטי פירות יבשים של ביגה (צילום: יחצ)
קל להכין לבד. עוגיות ביסקוטי פירות יבשים של ביגה (צילום: יחצ)