כשמדברים על מנהגי האוכל בט"ו בשבט, כריכים הם ככל הנראה לא מה שיקפוץ לראש במחשבה הראשונה. אבל האמת היא שכריכים הם המזון הקל ביותר לנשיאה ולאכילה מחוץ לבית ובנוסף, הם גם אהובים על כל הגילאים ואפשר לציין אפילו איתם את ט"ו בשבט בדרכים בריאות, יצירתיות וצבעוניות להפליא.

כדי שכריך יהיה משביע ומאוזן, עליו להכיל את רב אבות המזון: פחמימות מלאות, חלבונים דלי שומן, שומנים בריאים, וירקות כמקור לוויטמינים ומינרלים. אבל יש עוד אפשרות מפתיעה ולא שגרתית לשלב ויטמינים ומינרלים בכריך במקום הירקות והיא – הפירות!

הפירות ניתנים לשילוב ולהוספה במגוון דרכים, החל מהוספת פרוסות פרי טרי לכריך, דרך פרי מיובש ועד להכנת ממרחי פירות. המרקם הרך או הקשה, היבש או הרטוב, לצד הצבעוניות הנפלאה שלהם והטעם המתקתק, יכולים לשנות את טעמו של הכריך המוכר הצפוי והידוע לטעם חדש ומרענן תוך שמירה ושדרוג של הערכים התזונתיים, ולהפוך גם כאלו שלא אוהבים בדרך כלל, כריכים ל"גרופים" שלהם.

רות אבירי (צילום: כפיר זיו)
רות אבירי (צילום: כפיר זיו)

התוספת המתקתקה והלא צפויה של הפירות יכולה להתאים במיוחד לילדים אבל גם להיות מהנה ומזינה כארוחת ביניים למבוגרים או לאחר אימון לספורטאים. רעיונות לשילובים פירות בכריכים: גבינה לבנה עם מנגו או תותים או צימוקים, טונה עם אפרסק או תפוח או חמוציות,
גבינה צהובה עם תאנים יבשות.

לשדרוג נוסף של הטעמים ותוספת של שמנים טובים אפשר לפזר בכריכים מעט אגוזים שקדים או גרעינים לא קלויים. הם לא יוסיפו רק שומנים בריאים אלא גם מרקם פריך ומעניין בכל נגיסה.

טוסט ריינבו

מצרכים:
5 פרוסות לחם מחמצת כוסמין מלא של סדרת אנג'ל ארטיזנל 
1 קופסא של גבינה לבנה
5 אוכמניות
5 דובדבנים
1 תפוז
פרוסת אננס
ענבים
חופן אגוזים

אופן ההכנה:
1. צולים את פרוסות הלחם עד לקבלת גוון זהוב
2. על כל פרוסת לחם מורחים גבינה לבנה
3. על כל אחת מחמשת הפרוסות המרוחות בגבינה, מניחים חתיכת פרי (אוכמניות, דובדבנים, פלח תפוז, פלח אננס או ענבים)
4. מפזרים מעט אגוזים על כל פרוסה ונהנים

תמרים  (צילום: אינגאימג')
תמרים (צילום: אינגאימג')

לכבוד ט"ו בשבט: כך תכינו ממרח תמרים תוצרת בית

מצרכים ל-500 גרם ממרח תמרים:
25-30 תמרים
קערת מים גדולה שתכיל את כמות התמרים

אופן ההכנה:
1. משרים במשך כשעה את התמרים בקערת המים.
2. שוטפים את התמרים ושומרים כרבע מכמות המים בקערה עבור טחינת התמרים.
3. מכניסים את התמרים לבלנדר יחד עם המים שנשמרו בצד וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מאחסנים בצנצנת במקרר למשך שעתיים לפחות.

רותי אבירי היא דיאטנית קלינית, יועצת תזונה לרשת מאפיות אנג'ל