רוצים לשלב בתזונה שלכם ושל הילדים קצת ירק, צבע ירוק, קצת קישוא, אך הוא פשוט לא נראה לכם מזמין ואטרקטיבי בצלחת שלכם? הסוו אותו בתוך הקציצות שלכם! 

יש קישואים שלא מרגישים, אך הערכים התזונתיים תמיד נשארים.

לקישואים ערך קלורי נמוך במיוחד, והם משתלבים בצורה מושלמת בקציצה. הקישוא מכיל מגוון רחב של ערכים תזונתיים מדהימים ביניהם ויטמין C, אשלגן, חומצה פולית, נוגדי חמצון ועוד. זהו מתכון מושלם לקציצות עם קישואים מגוררים שלא מרגישים את הטעם שלהם בקציצה, מנה ביתית בריאה וטעימה, מזינה בחלבון ובסיבים תזונתיים שכוללים גם מגנזיום. מהמחבת הישר לפה, מתאימה להכנה משותפת של הורים וילדים, כיפית להכנה והקציצה יוצאת פשוט נהדרת ונפלאה. אווררו את הקציצה שלכם באמצעות הוספת קישוא, ירק שנוי במחלוקת, אך בקציצה הוא פשוט נפלא.

פשוט לא תרגישו שיש קישואים בקציצה! 

קציצות עם קישוא (צילום: שרה רובין)קציצות עם קישוא (צילום: שרה רובין)

מתכון מושלם לקציצות אווריריות עם קישואים

  • מרכיבים: 23
  • רמת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דק'
  • בשרי

לקציצות:

  • 2 קישואים גדולים/ 3 קישואים קטנים מגוררים דק בפומפייה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים מגוררים דק בפומפייה
  • 2 שיני שום מגוררות דק בפומפייה
  • 1 ביצה
  • 5 כפות מי סודה
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס / פלפל לבן גרוס
  • 4 כפות פפריקה מתוקה
  • קורט קינמון (אופציונלי)
  • כוס פירורי לחם
  • שמן קנולה לטיגון/ לאפייה

לרוטב אפונה ועגבניות (לא חייבים)

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילת אפונת גינה מופשרת או שטופה- 800 גרם
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי כוס מים
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות
  • שתי חבילות רסק עגבניות
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח

קציצות עם קישוא (צילום: שרה רובין)קציצות עם קישוא (צילום: שרה רובין)

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, בעזרת הידיים, יוצרים קציצות שטוחות (כמות של כף גדושה בכל קציצה) בגודל של כ- 5 ס"מ לערך.
  2. את הקציצות אפשר לטגן וכמובן שאם תרצו לחסוך בקלוריות ובשמן, אפשר גם לאפות. האפייה היא פשוטה וקלה אך יש לקחת בחשבון שיש להפוך את הקציצות.
  3. אם תרצו לאפות, יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. להבריש נייר אפייה בשתי כפות שמן קנולה, ולהניח את הקציצות. לאחר 30 דקות של אפייה, יש להוציא את הקציצות ולהפוך אותן על גבי התבנית. לאחר מכן, מכניסים בשנית את הקציצות אל התנור לעוד רבע שעה.
  4. מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן זית את הבצל. כשהבצל משחים מוסיפים את האפונה המופשרת ואת שאר המצרכים. שימו לב שאת המים מוספים אחרונים חביבים.
  5. לאחר שהתערובת של הרוטב הופכת לאחידה ולאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות בזהירות.
  6. מבשלים חצי שעה, ולא מערבבים במהלך הבישול!

שרה רובין היא בלוגרית באתר FOODY