החומרים:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¾ כפית מלח
  • 180 גרם חמאה מומסת ובטמפ' החדר
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר חום דמררה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה + חלמון בגודל L
  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל־170 מעלות.
  • מנפים אל תוך קערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. 
  • בקערה גדולה מניחים את החמאה, הסוכר והווניל. טורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים עד לאיחוד החומרים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים עד לקבלת בצק אחיד. 
  • מוסיפים את השוקולד המריר ומקפלים עד להטמעתו בתערובת. מאחסנים את הבצק במקרר למשך חצי שעה. 
  • יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים אותם על נייר אפייה ברווחים של כמה ס"מ זה מזה. 
  • אופים 10־12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט רק בשוליים, ונשארות רכות מאוד במרכז. מצננים לחלוטין.