סלט עדשים עם ירקות שורש וגבינת פטה
החומרים:
- 1 כוס עדשים קפואות "סנפרוסט", מוכנות לפי ההוראות שעל גב האריזה ומסוננות
- 1 שומר חתוך לרצועות דקות
- 1 קולורבי קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה
- 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה
- 2 ענפי סלרי פרוסים דק
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס" מפוררת
- 1 סלק קטן קלוף וחתוך לרצועות דקות או מגורר בפומפייה גסה
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס מיץ לימון
- 2 כפות חומץ תפוחים
- קליפת לימון מגוררת מ־½ לימון
- 1 כף סילאן
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית חרדל
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה מתברג, מבריגים את המכסה ומשקשקים. שמים את מרכיבי הסלט למעט הסלק בקערה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות. מגישים.