שטרודל מנגולד וגבינות דל קלוריות


החומרים:


למלית:
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
4 שיני שום פרוסות דק
2 צרורות עלי מנגולד מופרדים מהחלק הלבן וחתוכים דק
מלח ופלפל שחור
1 חבילת כנען "השף הלבן" מפוררת
½ חבילת גבינה בולגרית 5% "פיראוס", מפוררת
3 ביצים בגודל L
(שתיים למלית ועוד אחת לציפוי)
2 כפות שומשום

לבצק:
10 דפי פילו "מעדנות" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
ספריי שמן (אפשר להחליף בשמן זית לגרסה פחות דיאטטית)


אופן ההכנה:
במחבת גדולה מחממים על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם למשך מספר דקות, עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עד שהמנגולד מתרכך ומאבד נוזלים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומצננים.

בקערה גדולה מערבבים את תערובת המנגולד יחד עם הגבינות, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. על נייר אפייה פורסים עלה פילו ומרססים אותו בשכבה דקה של ספריי שמן. מכסים אותו בעלה נוסף וממשיכים כך עם עוד שלושה עלים נוספים (סה"כ 5 שכבות).

מניחים את הבצק כך שהצלע הרחבה יותר מופנית כלפינו ומניחים בשורה ארוכה כשליש מכמות המלית. יש להקפיד להשאיר כמה ס"מ ריקים בשוליים. מקפלים את שולי הבצק על המלית, ומגלגלים את עלי הבצק לרולדה. מעבירים את השטרודל לתבנית התנור. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל כף שומשום. יוצרים באותו אופן מאפה נוסף. אופים במשך 25־30 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים לחלוטין.