המתכון הנוכחי לקציצות עוף הוא אחת הדרכים הטובות לגרום לילדים לאהוב תבשילים. את הקציצות ניתן להכין בשתי דרכים: בטיגון או בבישול כשהן שוחות ברוטב אדמדם מושלם ומונחות על מצע של גרגירי אורז או מחית תפוחי אדמה. השימוש בכמות גדולה של עשבי תיבול, שום ובנגיעות קלות של רוטב צ'ילי מתוק או קטשופ מטשטש טעמים לא מוכרים ומבליט את טעם קציצת העוף. בנוסף, שילבתי ברוטב אפונה קפואה. אתם יכולים להחליף בכל ירק אחר שאהוב על ילדיכם ובני המשפחה.

קציצות עוף ברוטב פיקנטי ואפונה

החומרים:
לכ־20־25 קציצות (או יותר, בהתאם לקוטר)

1 קילו עוף טחון
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב (אפשר להחליף את הלחם ב־5 כפות שיבולת שועל טחונה)
2 ביצים
1/2 ראש שום קלוף וכתוש
1 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה או חצי כוסברה וחצי פטרוזיליה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק או קטשופ
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

לרוטב עגבניות:
2־3 כפות שמן זית
6 שיני שום קצוצות
4 עגבניות מרוסקות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1/2 1 כוסות אפונה קפואה
1 כפית כמון או בהרט
1 כפית פפריקה
1 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים לקציצות בקערה רחבה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה וחלקה. נוטלים מעט מהעיסה ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 6־5 ס"מ. מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (2־3 ס"מ - גובה השמן במחבת). מניחים את הקציצות במחבת ומטגנים לקבלת גוון חום זהבהב משני הצדדים. מניחים על גבי מגבות נייר סופג. ניתן להגיש מיד ולצד סלט ירקות וטחינה.
2. לבישול ברוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון או הבהרט והפפריקה, מערבבים ומוסיפים את המים, המלח והפלפל. מערבבים ומוסיפים את קציצות העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מבשלים כשתי דקות ומוסיפים את האפונה. מגישים לצד גרגירי אורז או פירה.

טיפסקל

  • אפשר לגוון ולהשתמש בכל סוגי הבשרים - עוף, בקר, הודו או דגים.
  • אפשר לשנות את סוגי התבלינים ברוטב ולהתאים אותם לטעמים המוכרים והאהובים על ילדיכם.
  • בישלתם את הקציצות ברוטב? דעו שאפשר להקפיא את התבשיל.