טארט בצק עלים ותפוחים

המצרכים:

  • 1 יחידה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 4 תפוחי גרנד סמית
  • 50 גרם חמאת "תנובה", מומסת
  • 10 כפיות סוכר לבן
  • דבש

אופן ההכנה:

  • קורצים מבצק העלים 10 עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את העיגולים מעליו.
  • חותכים את התפוחים מכל ארבעת הצדדים, וחותכים כל חלק למניפות דקות.
  • מסדרים את התפוחים בצורה מעגלית מעל בצק העלים, מורחים מעל חמאה מומסת ומפזרים מעל כפית סוכר.
  • אופים כ־30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהבצק זהוב בתחתית והתפוחים מקורמלים מעט למעלה.
  • בסיום האפייה מזרזפים מעל הטארט מעט דבש, למראה מבריק יותר וגם למתן מתיקות.
  • לטארט פרווה: מחליפים את בצק העלים חמאה בבצק עלים פילאס טורקי של "מעדנות", ומברישים מעט שמן סויה או קנולה מעל התפוחים במקום חמאה.