קולפי מנגו (גלידה הודית)
המצרכים:
- 2 מנגו בשלים, קלופים ופרוסים
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 1 כוס חלב 3% "תנובה"
- 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
- ¼ כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כך שהוא גולש מעבר לדפנות. מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.
- לסיר בינוני יוצקים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ־15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
- מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.