קולפי מנגו (גלידה הודית)


המצרכים:

  • 2 מנגו בשלים, קלופים ופרוסים
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כוס חלב 3% "תנובה"
  • 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
  • ¼ כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה

אופן ההכנה:

  • מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, כך שהוא גולש מעבר לדפנות. מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.
  • לסיר בינוני יוצקים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
  • מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ־15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
  • מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.