טוסט אלטרנטיבי פיקנטי עם פלפלים ובלסמי

המרכיבים:

  • 2 פרוסות לחם מכל סוג שאוהבים (לחם קסטן מומלץ כאן במיוחד)
  • 1½ כפות ממרח פלפלים קלויים
  • 4 פרוסות צהובה קלאסית "תנובה ALTERNATIVE"
  • 2 רצועות פלפלים קלויים
  • בלסמי מצומצם
  • 10 עלי אורגנו טריים
  • פלפל חריף חתוך לטבעות
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מורחים על פרוסות הלחם שכבה נדיבה של ממרח פלפלים קלויים.
  • מניחים על פרוסת הלחם הראשונה 2 פרוסות צהובה ועליה את רצועות הפלפלים הקלויים, טבעות הפלפל החריף ועלי האורגנו. מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם ומזלפים מעט בלסמי מצומצם. מניחים 2 פרוסות צהובה נוספות וסוגרים בפרוסת הלחם השנייה.
  • מעבירים את הכריך לטוסטר (על חום בינוני־גבוה). מכניסים את הטוסט בעדינות ולאחר כדקה מבצעים לחיצה מהודקת.
    כעבור 4־6 דקות, כשהטוסט זהוב, מוציאים אותו ומניחים על צלחת או קרש חיתוך. ממתינים כדקה וחוצים ל־2 בעזרת סכין חדה.
    הטיפ של עומר לטוסט קריספי: מומלץ להשפריץ מעט מים (בעזרת שפריצר) על הצד החיצוני של פרוסות הלחם ממש רגע לפני ההכנסה לטוסטר. זה יסייע ללחם לקבל שכבה זהובה וקראסטית במיוחד.