פסטה שום ופרמזן המרכיבים (ל–3 מנות):

  • ½ חבילה (250 גרם) ספגטי
  • 120 גרם חמאה
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט צ'ילי גרוס
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים.
 
במחבת גדולה מניחים את החמאה, השום, מלח, פלפל שחור וצ'ילי ומבשלים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה, תוך כדי ערבוב. כשהחמאה נמסה, ממשיכים בבישול עד שהיא מתחילה מעט להשחים, ותוך כדי כך מגרדים היטב את תחתית הסיר.

מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומוסיפים מיד את הפטרוזיליה ופתיתי הפרמזן. מגישים מיד.