בואו נשים את הקלפים על השולחן.. מי לא אוהב עוגת כנאפה? ברוב המקומות בישראל הכנאפה מוגשת עם 2 שכבות קדאיף וביניהן גבינה, אך תתפלאו לשמוע שהכנאפה המקורית מורכבת משכבת קדאיף אחת ומתחתיה שכבה של גבינה. במתכון שלי, את החמאה הורדתי לכמות של כף, את סירופ הסוכר שסופג הכל החלפתי בסירופ קליל מדבש ועבור המלית דאגתי לשילוב הגבינות המושלם לכנאפה- ריקוטה 5% ומוצרלה!
כך נוכל להנות מהקינוח המושלם והמפנק הזה במינימום קלוריות. 

כנאפה דל בקלוריות  (צילום: קורל חוטה)כנאפה דל בקלוריות (צילום: קורל חוטה)

מצרכים:
• 30 גרם שיערות קדאיף 
• 10 גרם חמאה מומסת (ניתן להשתמש בחמאה מופחתת שומן של לורפק)
• 200 גרם ריקוטה 5% קלאסית/למריחה
• 50 גרם כדור מוצרלה (חצי כדור)
• כף סוויטנגו (תחליף סוכר)
לסירופ:
• כף דבש
• 1/3 כוס מים חמים
לטופינג:
• 5 גרם פיסטוקים גרוסים
אופציונלי לטופינג:
• כף יוגורט wow בטעם פיסטוק -קפוא!

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
2.  נמיס חמאה בקערה, נוסיף אליה את שערות הקדאיף ונערבב אותם היטב (באופן כזה שהחמאה תיגע בכל שערות הדקאיף).
3. בקערה נפרדת נערבב גביע ריקוטה עם 1/2 כדור מוצרלה קצוץ לקוביות יחד עם כף סוויטנגו.
4. נשמן תבנית בקוטר 18 במעט ספריי שמן חמאה, נעביר את מלית הגבינות אל התבנית ונשטח.
5. נוסיף לתבנית את שיערות הקדאיף ונהדק אותן מעל מלית הגבינות.
5. נכניס לתנור (או לנינג׳ה)  ל- 8-10 דקות, עד ששערות הקדאיף מקבלות צבע שחום מאוד.
6. בזמן שהמאפה  בתנור, נכין את הסירופ: בסיר קטן נביא לרתיחה כף דבש + 1/3 כוס מים.
7. נוציא את הכנאפה מהתנור ונשפוך את הסירופ החם על הכנאפה בעודו יצא מהתנור.
8. נפזר פיסטוקים גרוסים, וזהו מוכן!
9. המלצה חמה- להקפיא יוגורט חלבון פיסטוק ולשים ממנו כף על הכנאפה החם! אמאלה.

View this post on Instagram

A post shared by Coral Hota (@coral.hota)

ערכים לכנאפה משפחתי כולל פיסטוקים:
• 496 קלוריות
• 23 גרם חלבון 
• 35 גרם פחמימה
• 27 גרם שומן

למתכונים ותוכן נוסף של קורל