לזניה ופסטה בולונז - שני מאכלים שכל ילד אוהב. קבלו את השילוב הבא: לזנית בולונז. פסטה ברוטב בולונז אבל בצורת הגשה של לזניה, עסיסית ורכה שנחתכת בקלות. תסמכו עליי שזה יהיה אחד המתכונים האהובים על הילדים שלכם. 

מצרכים:
9 דפי לזניה
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמן
1 כף פפריקה חריפה
מלח
פלפל
2 כפות סילאן
1.5 כוסות מים
1 כף אורגנו
1/2 כפית קינמון
לרוטב:
3/4 כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן טבעי
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. ‏בסיר רחב נטגן את הבצל והשום להזהבה.
2. נוסיף את הבשר הטחון ונערבב.
3. ‏נוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ונכסה את הסיר ל-10 דקות.
‏4. בקערה קטנה נערבב שמן ביחד עם פפריקה, מלח ופלפל ונוסיף אותם לסיר.
5. ‏נשפוך סילאן ומים ונערבב. נכסה ונבשל למשך 15 דקות.
6. ‏נוסיף אורגנו וקינמון ונכבה את האש.
7. ‏נשמן תבנית בינונית ונסדר את דפי הלזניה.
8. נשפוך 1/3 מרוטב הבשר מעל דפי הלזניה ומעליה נניח שכבה  של דפי לזנייה.
9. נוסיף 1/3 נוסף מרוטב הבשר ומעליו שכבה נוספת של דפי לזניה.
10. מעל השכבה של דפי הלזניה נוסיחף את 1/3 הרוטב הנותר. 
11. ‏בקרה נפרדת נערבב את כל חומרי הרוטב ונשפוך מסביב ללזניה.
12. נכסה בנייר אפיה ומעליו אלומיניום ונשלח לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעתיים.

למתכונים נוספים של לירון ספיר