קינוח פרווה לראש השנה - כוסות עם מוס וניל ותפוחים
החומרים:
למוס וניל:
½ ליטר (500 מ"ל) משקה BARISTA שיבולת שועל "תנובה ALTERNATIVE"
2 כפיות תמצית וניל משובחת
½ כוס (100 גרם) סוכר
4 כפות גדושות (40 גרם) קורנפלור
⅓ כוס מים
1 גביע (250 גרם) ממרח סויה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
לתפוחים המקורמלים:
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
½ כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות סילאן

אופן ההכנה:
מחממים משקה שיבולת שועל עם סוכר בסיר בינוני על אש בינונית. בכלי נפרד, מערבבים את המים עם הקורנפלור עד שנעלמים הגושים.
מוסיפים את הקורנפלור לסיר ומערבבים בעזרת מטרף ידני עד לרתיחה והסמכה. מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים לערבב כדקה כדי לצנן מעט. מעבירים לקערה ומצננים לפחות 40 דקות במקרר.

לתפוחים המקורמלים: במחבת בינונית מחממים את הסוכר עד שהוא מזהיב מעט בצדדים ומתחיל להיווצר קרמל. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש בינונית כ־10 דקות תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות. מוסיפים את הסילאן וממשיכים לבשל 5־10 דקות או עד שהתפוחים מתרככים לגמרי. מורידים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר כ־10 דקות.

להרכבה: מחלקים את התפוחים כבסיס בתחתית הכוסות (משאירים כשתי כפות לקישוט). מוסיפים את ממרח הסויה אל תוך תערובת החלב המצוננת בתנועות קיפול. אם יש גושים, טורפים במטרף ידני עד שהגושים נעלמים. יוצקים 4 כפות מהמוס מעל לתפוחים ומקשטים בתפוחים שנותרו. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה. מגישים קר.