השבוע נעלה עם מתכון מנצח לסלט שחייב, אבל חייב להיות בכל שולחן חג. כזה מרשים וחגיגי, עם שילוב טעמים מושלם לשנה חדשה. תסמכו עליי שאם תכינו אותו הוא ללא ספק הולך להיות כוכב הערב. סלט בורגול בתוספת רימונים - לטאץ' חגיגי שמתאים בול לראש השנה. סלט שלא מצריך בישול ונראה ומרגיש כל כך עשיר וחגיגי.

סלט לראש השנה (צילום: לירון ספיר)
סלט לראש השנה (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
כוס בורגול
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/2 בצל אדום קצוץ
כוס רימון
כף נענע יבשה/טריה
תפוח מסוג סמיט חתוך לקוביות
מיץ מחצי לימון
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל
1/4 כוס שקדים חצויים מולבנים 
זרזיף דבש

אופן ההכנה:
1. נשרה את הבורגול במים חמימים למשך חצי שעה (אפשר גם ליותר). 
2. נסנן היטב את הבורגול ונעביר לקערה.
3. נוסיף את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הקצוץ, את הרימון, הנענע והתפוח החתוך ונערבב.
4. נתבל את הסלט עם מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
5. נוסיף את מרבית השקדים (נשמור מעט בצד לקישוט בסוף)
6.נערבב היטב את כל המרכיבים בסלט. 
7. נזלף מעל את הדבש ונפרז מעט שקדים פרוסים (אלו ששמרנו מקודם). 

למתכונים ותוכן נוסף של לירון