החומרים (ל–4 מנות):

4 קולרבי גדולים

שמן זית לשימון התבנית

2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן
"השף הלבן"

למלית הגבינות:

¾ שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק

¾ חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת

לרוטב העגבניות:

1 גביע (200 מ"ל)

שמנת של פעם 27% תנובה

1 כוס (300 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

¼ כוס עלי בזיליקום קצוצים

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

שמים את הקולורבי בסיר גדול מלא במים רותחים ומבשלים (עם הקליפה) כ־25 דקות עד ריכוך. מצננים, קולפים, ופורסים דק בעזרת מנדולינה.
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית.

שמים את מרכיבי מלית הגבינות בקערה ומערבבים. שמים את מרכיבי רוטב העגבניות בקערה אחרת ומערבבים לבלילה אחידה.

להרכבה מניחים בתבנית שכבה כפולה של פרוסות קולורבי, מפזרים ⅓ מתערובת הגבינות ומעליה ⅓ מרוטב העגבניות. חוזרים על סדר הנחת השכבות (קולרבי, גבינות, רוטב עגבניות) עוד פעמיים (סך הכל 3 פעמים) ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.
אופים 40 דקות עד שהלזניה שחומה ומגישים חם.

בתיאבון!