בעקבות יום הפסטה הבינלאומי שצויין בשבוע שעבר, בחרתי להמשיך בחגיגות (הרי יום הולדת נמשכת שבוע) והכנתי עבורכם מתכון למנה חגיגית במיוחד של קנלוני - בן הדוד של הפסטה. בזכות כדורי המוצרלה שנכנסים אל תוך הקנלוני עם תוספת מפתיעה של עגבניות שרי, דאגתי עבורכם לטריק שיקל על ההכנה ויהפוך אותה לזרירה ויעילה. כמובן שאתם הולכים להתמכר. 

מצרכים:
חבילה של קנלוני
250 גרם כדורי מוצרלה
2 כוסות עגבניות שרי (רזות וצרות)
לרוטב:
1 מיכל שמנת לבישול
100 גרם רסק עגבניות
1/4 כוס חלב 
פלפל
מלח
1 כף אבקת שום
5 כפות סילאן
לטופ:
1 כוס מוצרלה מגורדת 
1 בוראטה (לא חובה בכלל רק אם אתן משוגעים כמוני)


אופן ההכנה:
1. נחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. נמלא את הקנלוני בכדורי מוצרלה ועגבניות שרי ונניח בתבנית אחת ליד השניה. 
3. נערבב את כל מרכיבי הרוטב ונשפוך מעל. 
4. נפזר פתיתי מוצרלה וסוקרטס מעל התבנית. 
5. נכסה בנייר אפיה ומעליו נניח נייר אלומיניום ונשלח לתנור לחצי שעה.

למתכונים ותוכן נוסף של לירון ספיר