אז לכבוד חג החנוכה שכבר ממש בפתח! הכנתי עבורכם את המתכון המושלם. אם בא לכם לגוון מהמתכונים הרגילים ולהכין לביבות משודרגות ומיוחדות, המתכון הזה בידיוק בשבילכם. לביבות קולורבי! וכשהן חמות? מבטיחה לכם שלא תפסיקו לנשנש מהצלחת!

לביבות קולורבי וזוקיני (צילום: לירון ספיר)
לביבות קולורבי וזוקיני (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
1 קולורבי מגורד וסחוט
1 בצל קצוץ
1 זוקיני מגורד וסחוט 
רבע זר פטרוזיליה
2 ביצים 
3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
1/4 כפית כורכום 
1/3 כוס קמח שיבולת שועל/קמח לבן

אופן ההכנה: 
1. נגרד בפומבייה את הקולורבי והזוקיני ונסחוט אותם היטב.
2. בקערה רחבה נערבב את הקולורבי והזוקיני יחד עם בצל ופטרוזיליה. 
3. מוסיפים את השום והביצים ונערבב היטב לתערובת אחידה. 
4. נוסיף את התבלינים ונערבב.
5. נוסיף קמח ונערבב לאיחוד.
*העיסה צריכה להיות יציבה. במידה ורכה מידי - נוסיף מעט קמח.
6. נניח בצד את התערובת לספיגת טעמים.  
7. נחמם שמן במחבת גדולה, כשהשמן חם נתחיל בטיגון הלביבות - נניח כף מהתערובת על השמן החם. 
8. נטגן היטב עד שהלביבה מזהיבה משני הצדדים. 
9. נסדר בצלחת ונגיש לצד מטבל אהוב. 

חנוכה שמח!

למתכונים נוספים של לירון ספיר