מי לא אוהב קונפי שום? מנת פתיחה מוכרת ויוקרתית במסעדות שף, וכשהיא לצד לחם רך וחם? אין כזה מושלם. תופתעו לגלות כמה היא פשוטה להכנה, ותראו שאחרי פעם אחת של הכנה, כבר לא תוכלו לוותר עליה והיא תוגש על ידכם בכל ארוחת ערב מכובדת. 

קונפי שום כמו במסעדה (צילום: לירון ספיר)
קונפי שום כמו במסעדה (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
2 כוסות שום קלוף
שמן זית בכמות שתכסה את השום
קורט מלח גס
ענף טימין/אורגנו לבחירתכם

אופן ההכנה:
1. נניח את השום במחבת שמתאימה לשימוש בתנור.
2. מכסים את השום בשמן זית - נוודא שכל שיני השום מכוסות. 
3. נפזר מלח גס (זהירות לא להגזים) ונניח ענף של אורגנו או טימין.
4. נכניס לתנור שחומם מראש בחום של 150 מעלות.
6. נבשל את השום עד ריכוך מלא. 
7. את הקונפי נעביר לצנצנת זכוכית סגורה היטב ונשמור במקרר. 
* הקונפי מחזיק מעמד למשך שבועות ואף ניתן ומומלץ להשתמש בשמן שלו למתכונים ותבשילים רבים. 

למתכונים נוספים של לירון ספיר