מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)
  • חבילה של בצלי פנינה חצויים
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 1 כרישה גדולה חתוכה גס
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל גרוס
  • 3 עלי דפנה ו- 10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי
  • צרור טימין
  • 2 בקבוקי יין אדום
  • מעט קמח
  • ציר בקר או ציר עוף

קדירת בשר בקר וירקות שורש חורפיים (צילום: באדיבות סולתם,גיל אבירם)
קדירת בשר בקר וירקות שורש חורפיים (צילום: באדיבות סולתם,גיל אבירם)

אופן ההכנה

  1. בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד. משרים במקרר לילה שלם.
  2. יום למחרת מסננים את היין וזורקים לפח.
  3. לסיר גדול יוצקים שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.
  4. לאותו הסיר עם השמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.
  5. מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.
  6. מסירים את הקצף, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-3 שעות.
  7. נהנים מהריח המתפשט בכל הבית, מוזגים לצלחת עמוקה ובתיאבון.

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם