עלי פילו במלית מסקרפונה וסירופ לימוני
החומרים:
8 עלי פילו “מעדנות” מופשרים על פי ההוראות המופיעות על האריזה
250 גרם גבינת מסקרפונה “השף הלבן”
200 גרם “גבינת כנען” של תנובה
1 כפית תמצית וניל
כפית קליפת לימון מגוררת
1 ביצה
3 כפות סוכר
תרסיס שמן להברשת העלים
לסירופ:
½ כוס סוכר
¾ כוס מים
½ כפית מי ורדים (מומלץ אך לא חובה)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 פרוסות לימון
להגשה: מעט אגוזים או בוטנים גרוסים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה, הסוכר, קליפת הלימון והווניל.
פורסים על משטח יבש עלה פילו, משמנים אותו ומקפלים בצורת מניפה. את המניפה מקפלים לחצי ומצמידים את שני החצאים. בחלק הרחב של העלה המקופל מניחים כף מלית. מקפלים על המלית את שני צדי העלה. מגלגלים בזהירות את העלה והמלית עד לקצה והופכים בזהירות כך שנוצרת מעל דוגמת מניפה. הערה: ניתן לקפל את העלה לחצי ולגלגל עם המלית לצורת שבלול משולש.
מניחים את עלי הפילו הממולאים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים מעט שוב. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־25 דקות עד הזהבה.
מבשלים על להבה נמוכה את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב כ־7 דקות. מברישים בסירופ בנדיבות את המאפים, מפזרים מעל מעט בוטנים ואגוזים גרוסים ומגישים.