לכבוד יום הקוסקוס הבינלאומי, כן כן קיים יום כזה. הכנתי עבורכם מתכון לקוסקוס הכי קל להכנה. המאכל האהוב על כל ילד, שמתאים לכל עונה וכשמוגש לצד מרק חם, מהווה את הארוחה המושלמת לימים קרים. לכל מי שחושש מהכנת קוסקוס, המתכון שאציג הוא מתכון פשוט עד שלא תאמינו שהוא נעשה במיקרו! שיטה שמקלה על כל אופן ההכנה וזאת מבלי לפגוע בטעם ובאיכות. 

מצרכים:
500 גרם סולת 
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. נניח את הסולת בקערה מתאימה למיקרו. 
2. ניצור גומה באמצע. 
3. נשפוך אל תוך הגומה שמן ומלח (בלי לערבב). 
4. נכניס למיקרו למשך 3 דקות.
5. נוציא מהמיקרו ונערבב היטב.
6. נשפוך בדפנות הקערה כוס מים.
7. נכניס למיקרו למשך 3 דקות נוספות. 
8. נוציא ונערבב עם מזלג ונשפוך עוד כוס מים בדפנות.
9 .נחזיר למיקרו למשך3 דקות.
10. נחזור על התהליך בפעם האחרונה (ערבוב, מים וחימום).
11. נצנן היטב.
12. נסנן מעל נפה מיועדת לקוסקוס.
13. נכין מרק טוב ונהנה מקוסקוס אמיתי!

למתכונים נוספים של לירון ספיר