בורקס ענק של גבינות ועגבניות מיובשות

החומרים:
500 גרם גבינת כנען 5% “תנובה”
חצי חבילה (125 גרם) פטה עיזים 16% “פיראוס”
200 גרם פתיתי מוצרלה “השף הלבן”
3 ביצים בגודל L (2 ביצים למלית + ביצה נוספת לציפוי)
2 כפות (20 גרם) קמח לבן
¾ צנצנת עגבניות מיובשות “אוליביה” קצוצות גס
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים
חמאה “מעדנות” מופשר על פי
ההוראות שעל האריזה
2 כפות שומשום

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־190 מעלות ומניחים על תבנית התנור נייר אפייה.
בקערה גדולה מפוררים ומערבבים את הגבינות. מוסיפים 2 ביצים, את הקמח והעגבניות המיובשות.
פורסים על משטח עבודה את הבצק וחוצים אותו לרוחב לקבלת שתי יריעות בצק ארוכות. 
מניחים במרכז כל יריעת בצק כחצי מכמות המלית ומגלגלים את הבצק על המלית. מעבירים את הבצק לתבנית ומגלגלים אותו סביב עצמו לצורת שבלול. לוקחים את הבצק המגולגל השני וממשיכים את תנועת הסיבוב, כך שנוצר שבלול אחד גדול. מהדקים את קצות הבצק בנקודה שבה שני הבצקים הממולאים מתחברים.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים כ־85־75 דקות בתוכנית טורבו, עד שהבצק זהוב לחלוטין.