רבים מעדיפים לחגוג את הולנטיין דיי בבית, בארוחה אינטימית. בין אם אתם מבשלים בעצמכם או מזמינים משלוח, לכו על זה עד הסוף והשקיעו גם בעיצוב השולחן, כאילו אתם מינימום במסעדה יוקרתית. כי מי יותר יקר מכם? היידה. הנה כמה טיפים פשוטים לביצוע, מהמומחים של זגה פינות אוכל, לעיצוב שולחן רומנטי לארוחה בשניים:

אווירה – הניחו מפה לבנה וצחורה כמובן, עיטפו את הסכום בבד יוטה או בנייר מיוחד כמו נייר משי/ נייר טבעי, פזרו נרות, עששיות קטנות, עלי כותרת, ציפורי חרסינה וכל אלמנט שמתאים למקום בו אתם מקיימים את הארוחה, ויעלה בכם חיוך.

צבעי האהבה - כיוון שמדובר ביום הרומנטי של השנה התמקדו בעיצוב בגווני אהבה. צבע מרכזי נייטרלי כמו לבן או שמנת יתאים בהחלט ואליו הוסיפו נגיעות של אדום / ורוד בכלים, במפיות, בבקבוק היין, בפרחים וכדומה. פריטים בגוון מטאלי כמו זהב או כסף לא יפגעו באחידות, ובמינון נכון יכולים להוסיף נופך חגיגי ומהודר.

שולחן רומנטי באדיבות השפית והקונדיטורית הילה בידרמן (צילום: אילן בנדנה)
שולחן רומנטי באדיבות השפית והקונדיטורית הילה בידרמן (צילום: אילן בנדנה)

קישוטי שולחן – מלבד אגרטל פרחים שהוא בגדר חובה, תוכלו לקשט את השולחן בפוטופרי, עלי רוזמרין, או אגוזי מלך סגורים לקישוט, אך אל תעמיסו יתר על המידה. בטוב טעם כמו שאומרים. עוד טיפ: פזרו פתקי אהבה אישיים עם מילות אהבה כמסר אישי. 

אלוהים נמצא בדברים הקטנים - הגישו את המנות לשולחן בכלים קטנים, גם את הסלטים. עטרו את הכוסות בתות, פלח לימון או תפוז אדום, זה יוסיף צבע ועניין. 

קוקטייל אייריש פאשן באדיבות רשת BBB (צילום: גיל אבירם)
קוקטייל אייריש פאשן באדיבות רשת BBB (צילום: גיל אבירם)
קוקטייל אייריש פאשן באדיבות BBB

  • כוס לואו בול
  • 50 מ"ל ווילד טרקי 
  • 15 מ"ל אספלון מתובל 
  • 25 מ"ל מחית מונין פסיפלורה 
  • 15 מ"ל מונין למון גראס 
  • 35 מ"ל מיץ לימון סחוט 
  • לקישוט – מקל קינמון, ענף תפרחת של רוזמרין

אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח ומשקשקים במרץ. מוזגים לכוס לואו בלו שבתוכה קרח כתוש גס. מניחים על שפת הכוס מקל קינמון וענף קטן של רוזמרין. לחיים!

קוקטייל פלומארי מאוהב באדיבות הסקוטית - מבית ישרקו  (צילום: יחצ)
קוקטייל פלומארי מאוהב באדיבות הסקוטית - מבית ישרקו (צילום: יחצ)

קוקטייל פלומארי מאוהב באדיבות הסקוטית מבית ישרקו 

  • כוס הייבול
  • 60 מ"ל קסו קסו
  • 30 מ"ל אוזו פלומארי
  • סגירה עם סודה
  • גארניש פרוסת תות 

אופן ההכנה: ממלאים את הכוס בקרח גרוס או שתי קוביות קרח בלבד, מוזגים את המשקאות לפי הסדר – קסו קסו, פלומארי, סודה ומערבבים היטב. לחיים!

קוקטייל מפצח האגוזים באדיבות הסקוטית - מבית ישרקו  (צילום: יחצ)
קוקטייל מפצח האגוזים באדיבות הסקוטית - מבית ישרקו (צילום: יחצ)

קוקטייל מפצח האגוזים באדיבות הסקוטית מבית ישרקו 

  • כוס קופ
  • 30 מ"ל סודה לפתיחה
  • 20 מ"ל ג'ין ברוקר'ס
  • 60 מ"ל ליקר בוטגה פיסטוק
  • 30 מ"ל מיץ ליים
  • גארניש – פיסטוק שבור/ טחון

אופן ההכנה: מוזגים את כל המרכיבים (בלי הסודה) לשייקר מוסיפים קרח ומנערים במשך כ-30 שניות. מוזגים לכוס מקוררת מראש את הסודה ואז את הקוקטייל בסינון כפול. מקשטים ומגישים. לחיים!