אני מאוד אוהבת ירקות ממולאים ומשתדלת לשלבם כמעט בכל ארוחה. פעם יהיו אלה עלי גפן ממולאים, ופעם עלי כרוב או פלפלים בשלל צבעים. גם המלית פושטת ולובשת צורה וטעם עם אורז, בשר, עשבי תיבול, וסוגי דגנים וקטניות. מבחר המליות וסוגי הירק מאפשר מנעד רחב ומגוון של צבע, מרקם וטעמים.

הפעם בחרתי למלא חצאי דלוריות במלית שהיא תערובת בורגול ועדשים. ניתן לגוון את המלית באורז עם צנוברים, קינואה, כוסמת ועוד. אפשר להעשיר את המלית בגרגירי רימון, חמוציות, צימוקים ופירות מיובשים. כמובן שאפשר גם למלא את הדלורית במלית בשר או עוף טחון לפי טעמכם.

סירות דלורית ממולאות בבורגול ועדשים

החומרים (ל־4־6 חצאי דלורית):

  • 4־6 חצאי דלורית נקיים ומוכנים למילוי
  • תרסיס שמן זית או 2־3 כפות שמן זית

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

למלית:

  • 1/2 1 כוסות בורגול מושרה במים חמים למשך 20 דקות ומסונן
  • 1 כוס עדשים אדומות מבושלות ורכות
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ דק
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 3/4 כוס פיסטוק קלוי
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

לאתר של פסקל

אופן ההכנה:

  1. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה את חצאי הדלוריות הנקיות ומרססים קלות בתרסיס שמן זית או מברישים קלות בשמן זית.
  2. מניחים בקערה רחבה את הבורגול, העדשים ועשבי התיבול. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצל, הטחינה, השמן, מיץ הלימון, הפיסטוק והתבלינים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
  3. ממלאים את הדלוריות במלית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים במשך כ־25־30 דקות. מגישים חם. אפשר להכין טחינה ירוקה ולצקת 2־3 כפות על כל דלורית ממולאת.

 טיפסקל

 אפשר לשלב במלית פיסות חזה עוף אפוי או נתחי דג בס אפוי. בנוסף ניתן להחליף את הפיסטוקים באגוזי מלך או בשקדים קלויים.
 אפשר להכין רוטב עשיר עם מבחר ירקות קצוצים דק ולבשל את סירות הדלורית על מצע הרוטב והירק.