הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה

פסטה שמנת קצת אחרת - החומרים:

  • ½ כוס עלי אורגנו טריים
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% “השף הלבן”
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה, מומלץ פוזילי
  • 4 כפות שמן זית
  • 12 עלי מרווה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף תבלין זעתר
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה פחות 2 כפות (200 גרם) פטה עיזים 16% “פיראוס”, מפוררת

להגשה:
2 כפות פטה עיזים 16% “פיראוס”, מפוררת

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את האורגנו, הבזיליקום, הפטה והשמנת לבישול וטוחנים רק עד שהעלים קצוצים דק ולא יותר. מבשלים את הפסטה בשפע מים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול ומסננים. 

יוצקים למחבת שמן זית ומטגנים את עלי המרווה על להבה בינונית, כחצי דקה מכל צד, עד לפריכות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. לאותה המחבת מוסיפים את החמאה, הזעתר והשום, ומחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת החמאה. מוסיפים מלח, פלפל, את רוטב השמנת ואת מי הבישול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים דקה נוספת לספיגת הטעמים. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים פטה ו"צ'יפס" מרווה ומגישים.

בתיאבון.

הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה