אין מושלם מבורגול. כמה אני אוהבת את המרקם שלו ואת כל היתרונות שלו. אפשר להשרות אותו ואפשר לבשל איתו, וכך או כך הוא טעים ברמות. הפעם שידכתי לו עוף ודאגתי לכם לארוחה שלמה בסיר אחד. פשוטה. קלה להכנה וכל כך טעימה. הילדים שלי ליקקו את האצבעות והאמת שגם אני. עכשיו תורכם להכין ולהתענג. 

מרכיבים:
8 שוקיים וגרעינים (לא באמת משנה מה)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור
1/4 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
1/4 כוס סילאן
1 בצל קצוץ
1.5 כוסות בורגול שטוף במסננת.
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. נשים את העוף בקערה ונוסיף מעליו פפריקה, מלח, פלפל, צ׳ילי וסילאן.
2. נערבב היטב ונשרה מעט לספיגת הטעמים.
3. בינתיים בסיר נטגן בצל, ונניח את העוף מעל הבצל. (לא לשטוף את הקערה עם התבלינים של העוף)
4. נצרוב את העוף מכל הכיוונים.
5. נשפוך את הבורגול מעל העוף.
6. אל תוך הקערה שבה היה העוף, נשפוך את המים ונערבב היטב שכל הרוטב ייצא למים.
7. נשפוך מעל העוף והבורגול.
8. נסגור את הסיר עם מכסה. 
9. נגביר את האש ל10 דקות ואז ננמיך  לשעה וחצי שעתיים.
10. נתענג על כל ביס וביס!