היום אח"הצ יפתח בנמל תל אביב פסטיבל הבורקס הראשון בארץ. במהלך ימי הפסטיבל, שיתקיים עד יום חמישי, משעות הצהריים ועד שעות הערב, יגישו מיטב האופים, המסעדנים והקונדיטורים מרחבי הארץ, את הפרשנות האישית שלהם למאפה הבלקני האהוב, לצד בורקסים מסורתיים שאופן הכנתם עובר מדור לדור. על מסך ענק בצמוד לשוק הנמל יוקרנו סרטי הבורקס הפופולריים בישראל, כמובן. בנוסף, לראשונה, עם פתיחת הפסטיבל, יוצעו מנות הבורקס הייחודיות באפליקציית "משלוחה" ותינתן האפשרות להזמין מנות שונות ממספר דוכנים במשלוח עד הבית באמצעות האפליקציה.  

נבחרת המציגים של פסטיבל הבורקס מגוונת וכוללת את מיטב השפים, הקונדיטורים ומומחי הבצק הישראלי: רחלי ור-ניר זוכת "הקינוח המושלם" והבעלים של הקונדיטוריה הירושלמית הקרויה על שמה, עופר בן נתן, מ"פופ אנד פופ בייקרי" בתל אביב, שלאחרונה גם נכנס לרשימת "30 אנדר 30" היוקרתית של פורבס, אור יוסף מקונדיטוריית "oryosss" בקיבוץ ארז שבעוטף עזה, אסף גבאי, ממסעדת הדגים "שיינע" בתל אביב, השפית ואשת הקולינריה, דפי קרמר (סיר לסלאם), החוקרת את מטבחי יהדות מזרח אירופה, בורקס ליאון, עסק משפחתי שנולד עם העלייה הבולגרית ליפו סמוך לקום המדינה,  שרי קרספי, מ"שרי'ס" בחולון שהפכה תוך זמן קצר למוקד עליה לרגל עבור חובבי הבצק, בורקס בבא, מאפיית הבורקסים המשפחתית המייצרת כבר שלושה דורות בורקס טורקי בשיטה ייחודית ובעבודת יד לכל אורך התהליך, השף מהראן אבו אחמד מנצרת, שיגיש גם בורקס מתוק, מאפיית 'בליקמח' לטובת הנמנעים מגלוטן ועוד רבים.

פסטיבל הבורקס של "משלוחה" ימים ג׳-ה׳, 02-04/05 האנגר 12, שוק הנמל תל אביב בין השעות: 16:00-21:00. משלוחים דרך אתר ואפליקציית "משלוחה

מימין למעלה: הבורקסים של עופר בן נתן, רחלי ור ניר, שרי קריספי ומהראן אבו אחמד (צילום: שני בריל)
מימין למעלה: הבורקסים של עופר בן נתן, רחלי ור ניר, שרי קריספי ומהראן אבו אחמד (צילום: שני בריל)