שקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות בישראל: שילוב מנצח של ביצים רכות שמתבשלות ברוטב עגבניות מתובל, שממש כיף לטבול בו חלה חמה ולנגב בהנאה. מקורה של השקשוקה הוא בצפון אפריקה – באזור לוב וטוניס. ביחד עם העלייה היהודית, משם הגיעה השקשוקה ארצה ומהר מאוד תפסה מקום של כבוד והפכה לקלאסיקה ישראלית.

עד ה-15 בדצמבר יציינו במסעדות בנדיקט ברחבי הארץ את פסטיבל השקשוקות, פסטיבל קולינרי שיעשה כבוד לשקשוקה - מלכת הבראנצ'ים, עם מגוון מיוחד של שקשוקות בכל שעות היום.

תפריט הספיישל יכלול שקשוקות במסע סביב העולם, עם הפרשנות של בנדיקט למנה האהובה. כמו כן, לראשונה בישראל יגישו בבנדיקט שקשוקה הודית טבעונית הכוללת ביצי  "Yo-Egg" טבעוניות עלומות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד ותבלינים הודיים, קרם קוקוס, אפונה וכרובית מטוגנת.

כל השקשוקות יוגשו בליווי מנת ניגוב מתאימה - התאילנדית וההודית עם לחמניות סטיקי רייס, המקסיקנית שמגיעה עם נאצ'וס ועוד. חלקן תוגשנה עם חלה טרייה אישית ממאפיית בנדיקט.

בין השקשוקות שיוגשו:

  • שקשוקה לפי הספר // שתי ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי. תוספת חצילים, פטה או צ'וריסו בתוספת מחיר. מוגשת עם חלה, טחינה וחריף
  • ירוק בעיניים // ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי ואפונה, עם טפנאד זיתים, בצל סגול וגבינת פטה מוגשת עם חלה וחריף
  • הצהובה // פולנטת תירס עם ביצים עלומות, בייקון/טלה/פטריות פורטובלו ותירס צלויים, פרמז׳ן ושמן בצל ירוק, מוגשת עם חלה וחריף
  • מי אמורה // שתי ביצים בתבשיל אמטריציאנה איטלקי קצת פיקנטי, עם בייקון צלוי, גאודה, פרמז׳ן ובזיליקום, מוגשת עם חלה וחריף
  •  שקשוקה מקסיקנית // בשר אונטריב בבישול ארוך בתבשיל עגבניות מעושנות פיקנטי, שעועית אדומה, פיקו דה גאיו, כוסברה ואבוקדו, מוגש עם נאצ׳וס ושמנת חמוצה.
  •  שקשוקה תאילנדית // ביצים עלומות בתבשיל קארי תאילנדי אדום פיקנטי, שרימפס, חצילים מטוגנים, פטריות פורטובלו, ברוקולי, בזיליקום וצ׳ילי אדום, מוגש עם לחמניות סטיקי רייס.
  •  שקשוקה הודית (v) // שתי ביצי ״Yo-egg״ עלומות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד ותבלינים הודיים, קרם קוקוס, אפונה וכרובית מטוגנת. מוגש עם לחמניות סטיקי רייס