לאחר כשש שנים של דיונים, הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב, בראשות ערן ניצן, אישרה להפקדה את תוכנית המתאר לעיר גבעתיים. 
התוכנית מתווה מסגרת תכנונית לפיתוח העיר גבעתיים ב-20 שנים הבאות, והיא כוללת תוספת של 11 אלף יחידות דיור, שאמורות לתת מענה להיקף אוכלוסייה של כ-100 אלף תושבים.
בוועדה המחוזית ציינו כי התוכנית אמורה לאפשר הקמת עשרות אלפי יחידות דיור בתחומה בפרויקטים של התחדשות עירונית, מתחמית ומגרשית.
התוכנית גם מייצרת כלים שיאפשרו את חיזוק צביונה וייחודה של העיר, באמצעות תוספת מענים ציבוריים משמעותיים, שטחי תעסוקה ומסחר, שמירה על מרקמים ותיקים ועל השלד הירוק והבטחת פתרונות בנושא סביבה, תחבורה ותשתיות, תוך חיזוק הקשר שלה  למטרופולין. 
בנוסף, התוכנית קובעת הנחיות לבינוי, עיצוב ופיתוח המרקמים השונים בעיר, ובהם מרקמים לפינוי בינוי אינטנסיבי, התחדשות מתחמית ומגרשית ושימור.
הוועדה המחוזית שמה דגש בהחלטתה על איכויות הבינוי ותמהיל הדיור המוצע סביב תחנות המטרו המתוכננות במסגרת קו המטרו 2M, וקבעה כי תוספת זכויות תותנה בהוספת “דיור מכליל”, וזאת בהתאם למדיניות הוועדה לפיתוח לאורך צירי מערכת תחבורה עתירת נוסעים (מתע”ן). 
בהיבט התעסוקתי, התוכנית מציעה הגדלה של שטחי התעסוקה הגובלים בקו הסגול של הרכבת הקלה ובסמוך לתחנת המטרו בכצנלסון, וזאת לטובת חיזוק הבסיס הכלכלי של העיר ושיפור היוממות. 
שרית צולשין, מהנדסת עיריית גבעתיים וראש מינהל הנדסה, אמרה בדיון: “אישור ההפקדה של תוכנית המתאר לגבעתיים מהווה צעד משמעותי בפיתוח העיר, תוך שמירה על סדר תכנוני המבטיח איזון בין הצביון העירוני ובין צורכי ההתחדשות ההכרחיים. אנו גאים בתוכנית המתאר המותאמת לצפי גידול האוכלוסייה, למגמת הצערת התושבים ולשינויים התחבורתיים הצפויים באזורנו. שמנו דגש בתוכנית על עירוב שימושים, הקצאת שטחים לתעסוקה ולא רק למגורים, שיאפשרו צמיחה כלכלית חשובה לעיר. במקביל, לא ויתרנו על שמירת המרקם העירוני הייחודי לגבעתיים ואיכות החיים באמצעות הקפדה על סביבה ירוקה וחומה, הכוללת בין היתר שדרות הליכה המוצללות באופן טבעי. הקפדנו שלצד הגידול במספר יחידות הדיור יינתן מענה הולם לשטחים ומבנים ציבוריים”.
ערן ניצן, יו”ר הוועדה המחוזית תל אביב, אמר עוד: “העיר גבעתיים ממוקמת בלב המטרופולין, ומהווה מפרק חשוב בלב המטרופולין. חשיבותה של התוכנית הכוללנית מתעצמת על רקע קידומה של תוכנית המטרו, שעתידה לשנות כליל את פני האזור ושתאפשר להעצים ולצופף את השימושים השונים בו, כפי שבא לידי ביטוי בתוכנית המתאר”.    
לדברי האדריכל ארז בן אליעזר, מתכנן מחוז תל אביב במינהל התכנון: “התוכנית מציעה העצמת זכויות ותוספת שימושים בהלימה למדיניות הוועדה המחוזית לפיתוח לאורך צירי מערכת תחבורת נוסעים, וכן מאפשרת שילוב משמעותי של שימושי ‘דיור מכליל’, במטרה להבטיח את נגישות המגורים סביב המטרו והרכבת הקלה”.