מזה כ-20 שנה שיריד האוכל הראשון של ישראל פועל בהצלחה רבה בדיזינגוף סנטר, וכעת יתווסף אליו יריד האוכל והלייף סטייל "רביעי טבעוני" שכולו על טהרת ערכי הטבעונות.

ביריד ישתתפו אושיות קולינריות כמו שף לירון ברנר עם הלהיט הווייטנאמי הטבעוני "מיס וי", השפית מנאל איסמאיל עם אוכל ערבי אותנטי כמו מנות ממולאים טבעוניים, כוכבת הטיקטוק ניבה בנטו עם חצ'פורי, סושי ואמפנדס, נועם כרמון עם תבשילים מקסיקניים ממכרים, הקונדיטורית רעות רוזנצוויט עם עוגות וקינוחים מבית היוצר של Cake me Happy והקינוחים המשגעים של שחר קיכלר מ-Vivida.

חצ'פורי טבעוני של ניבה בנטו. 35 שח (צילום: ניבה קרן אור)
חצ'פורי טבעוני של ניבה בנטו. 35 שח (צילום: ניבה קרן אור)

''מיס וי'' דים סאם טבעוני של שף לירון ברנר. 35 שח (צילום: אורון קפלן)
''מיס וי'' דים סאם טבעוני של שף לירון ברנר. 35 שח (צילום: אורון קפלן)

מנות נטולות נקיפות מצפון נוספות אפשר יהיה לזלול בדוכן של רשת Dim Sum Shop, "טנאת" יציעו תבשילים אתיופיים מרהיבים, פרעצלים עם תוספות מטורללות של QueenP, מסעדת אינדירה תציע מגוון מנות הודיות אותנטיות כמו הטאלי האגדי שלה, גבינות וממרחים של Otopi, משק ויילר יציעו שניצל קראנצ'י מטופו, חטיפים טבעוניים מסקרנים אפשר יהיה לנשנש בדוכן של Global Food ובדוכן של Bio Beef Italian תמצאו שפע של פסטות בצורות וטעמים שיהיה קשה לעמוד בפניהם.

זוג טאקוס טבעוני בדוכן של נועם כרמון. 35 שח (צילום: נועם כרמון)
זוג טאקוס טבעוני בדוכן של נועם כרמון. 35 שח (צילום: נועם כרמון)

חשוב לשמור מקום לקינוחים הרבים שיציעו ב"כנאפה אל וואדי" עם מופע הכנאפה המעופף, פרלינים משובחים בעבודת יד של שוקולטרי גליצקי, גלידה בטעמים מיוחדים של ilo ice cream, קערת אסאי וספירולינה של Sambazon Açaí Café, קפוצ'ינה תציע וופל בלגי עם אינסוף טופינגס והדוכן של Enerjuicer יטען אתכם בשייקים, מרקים ופינוקי פירות בכוסות. בנוסף לדוכני האוכל תחכה לכם גם אורי שביט, מייסדת הבלוג ״טבעוניות נהנות יותר״ עם ספרי הבישול ״המטבח הטבעוני שלי״ ו״חגיגה טבעונית״, לצד דוכני מכירה של מוצרי קוסמטיקה טבעונית אקולוגית, תיקים ובקבוקים מחומרים ממוחזרים, יצירות אמנות מבטון טבעי ואפילו עמדת חטיפים טבעוניים לכלבים של Treaty.

גורם בכיר מהנהלת הסנטר מסר למעריב כי היריד הוא בשלב זה ניסיוני ויתכן בהחלט ובהמשך יפעל באופן קבוע, בהתאם להיענות הקהל.