כולנו נחשפים למזון דרך החושים שלנו - מראה, מגע, רעש, טעם וריח, ככה גם ילדינו. כשאנחנו דורשים מהילדים שלנו לטעום מאכלים חדשים אנחנו יוצרים לא פעם התנגדות מצדם, לכן צריך לנסות לשלב את החשיפה בפעולות יומיומיות טבעיות ללא ויכוחים וללא התניות שייצרו למתוקים דווקא מקום מועדף. שני ארד דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס עם כל ההמלצות כיצד לגרום לילדנו לאכול אוכל מגוון ובריא כבר מגיל קטן.

שני ארד דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס (צילום: ללא קרדיט)
שני ארד דיאטנית ומנהלת תחום התזונה בשטראוס (צילום: ללא קרדיט)

ארוחה משפחתית 
ארוחה משפחתית היא ההזדמנות הטובה ביותר לחשוף את הילדים למגוון מאכלים, כאלה שהם אוהבים וכאלה שבני המשפחה האחרים אוהבים. אפילו אם הם לא יסכימו לטעום, עצם העובדה שהם יראו אתכם ההורים, אוכלים את המזון שאתם רוצים שהם יאכלו יאפשר להם להכיר אותו ולהתרגל אליו כמאכל לגיטימי.

חשיפה בהדרגה לטעמים חדשים 
עכשיו לטעם, תזכרו שהפעולה הסופית שאתם רוצים היא שהילדים שלכם יאכלו את הפרי או הירק בצורתו השלמה, אבל גם זה צריך להבנות בהדרגה. שילוב הטעמים של הירקות והפירות, גם אם לא בצורתם הטבעית, עדיין תאפשר להם הכרה של המאפיינים והטעמים שלהם. למשל: גבינה עם סלק או טחינה עם סלק, גלידה ביתית על בסיס תות או חשיפה ליוגורט כבר בשלבים ראשונים של הילדים במטרה להכיר את הטעם הטבעי של היוגורט. חשבו על עוד אפשרויות. 

השתתפות בחווית הבישול במטבח 
כשילדים מכינים איתכם את האוכל הם נוגעים בו ונחשפים אליו בחוויית הבישול, אך מבלי להתחייב לטעימה. אחרי שהילדים מכינים משהו בעצמם הסיכוי שהם יסכימו לטעום אותו בהווה או בעתיד גבוה יותר.

ילדים מבשלים (צילום: אינג אימג')
ילדים מבשלים (צילום: אינג אימג')

הקשבה וכבוד
יש ילדים שיסלדו ממזון בריח דומיננטי, למשל פירות הדר יכולים להיתפס עבור ילדים מסוימים כלא נעימים, גם כאן אפשרו להם להסתגל בהדרגה. אנחנו לא תמיד נדע מה מקור ההימנעות, אבל אם נקשיב לבקשות שלהם ונזכור לחשוף אבל לא להכריח, יש סיכוי שנזכה להיענות גבוהה יותר בהמשך. בנוסף למזונות שונים יש רעשים שונים - יהיו כאלה שיהנו מתחושה ורעש של מזון קריספי, ויש גם כאלה שלא ירגישו בכלל בהבדל. מכיוון שאנחנו לא יודעים מה הילדים ירגישו כלפי התחושות והרעשים השונים, הגישו להם מנות קטנות כדי שהחשיפה לצליל תהיה גם היא מתונה.

שייק איט
ילדים אוהבים שיקיים. וזה גם כיף להכין אותם. הנה בסיס לשייק צבעוני מזין וטעים שמכיל את כל אבות המזון וכיף להכין עם הילדים:
- היוגורט הראשון שלי לילדים – מספק חלבון, סידן וויטמין D וחיידקים ידידותיים.
- פירות וירקות ב-5 צבעים (מה שיש לכם בבית) - מספקים ויטמינים ומינרלים.
- כפית טחינה או כפית חמאת בוטנים או כפית חמאת שקדים - מספקת מנת שומן טוב.
- כף שיבולת שועל - מספקת דגן מלא ועשיר בסיבים תזונתיים.

שייק יוגורט (צילום: באדיבות חלי ממן)
שייק יוגורט (צילום: באדיבות חלי ממן)