אין כמעט שבת או חג שבהם איני מכינה חלות ולחמניות. למעשה, הפעולה הראשונה שאני מבצעת מדי שישי בבוקר היא הכנת בצק שמרים והנחתו במקום חמים להתפחה, עיצובו ושליחתו לאפייה בתנור. לא פעם אני נותרת בתחילת השבוע עם שאריות של חלות ולחמניות, ומהן אני מכינה את אחד המאפים הטעימים ביותר: לחם פודינג וניל. 
 

היופי במתכון הזה הוא שניתן לשלב בו תוספות מגוונות בהתאם לטעמם של בני המשפחה או לשאריות שאתם רוצים לנצל, למשל חלקים שנותרו מחפיסות שוקולד מריר וחלב, כפיות ריבת תפוז, תות שדה או משמש, בננות מעוכות או פרוסות, פלחי תפוחי עץ שעברו ריכוך ראשוני ועוד. לכך הוסיפו תמצית וניל, סוכר וניל או אפילו אבקת אינסטנט פודינג וניל, והשמחה תהיה גדולה.



 

טיפסקל



 

* רצוי להשתמש בחלה או בכל לחם אחר יבש מעט, בני יומיים־שלושה.

* אם אתם משתמשים בלחם רגיל, כדאי להוריד את החלקים הקשים.

* כל פרי וכל תוספת יעשו כאן את העבודה. אפשר להוסיף מעט מרשמלו לשוקולד.

* אפשר לגוון את התיבול בגררת קליפת תפוז, קלמטינה, קינמון או זנגביל.

* אם אתם מוסיפים ריבה, הקטינו את כמות הסוכר שבמתכון.

* אפשר לשלב במתכון סוכר חום: רבע כוס סוכר חום ורבע כוס סוכר לבן.



 

לחם פודינג וניל

 

החומרים: (לתבנית מלבנית 22*32 ס"מ, משומנת היטב):

3/4 חלה ( בת יומיים־שלושה)

3/4 כוס שוקולד מרוסק (מריר, שוקולד חלב, שוקולד לבן) או כחמש כפיות ריבה לפי טעמכם

4 ביצים

2 כוסות חלב 

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

30 גרם חמאה מומסת

1/2־3/4 כוס סוכר לפי טעמכם 

1 כפית תמצית וניל 

אופן ההכנה:

1. בוצעים את החלה לפיסות בינוניות וגסות, מפזרים אותן בתבנית ומשטחים קלות. מעליהן מפזרים את השוקולד המרוסק או הריבה (בשלב זה אפשר להוסיף פירות כמו בננות, תפוחי עץ או אגסים מרוככים).

2. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת הביצים והשמנת על פיסות החלה שבתבנית. 

3. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ־35־40 דקות, או עד שהמאפה חום, זהבהב ויציב.

למתכונים נוספים באתר של פסקל