כל מי שמבשל בבית, ראוי שיתחזק מזווה ומקפיא ראויים, כאלה שייתנו מענה לכל אירוע או אורח מפתיע. מזווה ראוי מכיל מוצרים יבשים וקופסאות שימורים שיכולים בקלות להפוך למנות מעניינות. במקפיא רצוי לאחסן בצקים, ובהם בצק פילו ובצק עלים. 
 

השבוע נעזרתי במוצרים המאוחסנים לצורך הכנת כיסנים קטנים מבצק עלים, מעין הומאז' לבורקיטוס, עם מלית עוף וירק. במקום לעצב את הכיסנים לצורת משולשים או שבלולים, נעזרתי בתבנית שקעים, שאפשרה לעצב את הבצק כמעטפת מעניינת שחובקת בתוכה הפתעות טעימות. 

טיפסקל 

כאשר משתמשים בבצק קפוא, חשוב להפשירו לילה קודם במקרר. כך הוא נוח לעבודה. 



צילום וסגנון: פסקל פרץ-רוביןצילום וסגנון: פסקל פרץ-רובין


 

כיסונים במלית בשר

החומרים (ל־20־22 כיסונים):

למלית:

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

300 גרם חזה עוף טחון 

1/2 כוס גזר מגורר דק

1/2 כוס קישוא מגורר דק

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/2 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

2 כפות חמוציות

1 ביצה

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 חבילה (400 גרם) בצק עלים משובח קנוי 
 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 1/2 כפית שמן
 

לבזיקה:

1/2 כוס גרגירי שומשום

1 כף גרגירי קצח

 
לאתר של פסקל פרץ רובין

אופן ההכנה: 

1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את חזה העוף, מפוררים ומטגנים עד שהוא מתפורר ומשנה צבע לגוון לבנבן. מוסיפים את הגזר והקישוא המגוררים, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים 6־7 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.

2. מוסיפים שום, מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 1־2 דקות. מסירים מאש, מוסיפים אגוזי מלך, חמוציות, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.

3. משתמשים בתבנית שקעים ומשמנים את השקעים היטב. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מחלקים את הבצק לריבועים של 11x11 סנטימטרים. אם משתמשים בריבועי בצק מוכנים אין צורך לרדד, ישר ממלאים את ריבועי הבצק.

4. מניחים כל ריבוע בתוך השקעים של התבנית המשומנת היטב. נוטלים מהמלית המוכנה 1־2 כפות ומניחים במרכז השקעים.

5. נוטלים שני קצוות מנוגדים מהבצק הנתון בתוך השקעים בתבנית וצובטים לסגירה מעל למלית. נוטלים את שני הקצוות הנותרים וסוגרים מעל לסגירת הבצק הראשונה. מתקבל כיסון בצק סגור היטב.

6. בדרך זו מכינים את יתר הכיסנים, ומברישים אותם בביצה טרופה. בוזקים מעל גרגירי שומשום וקצח.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות כ־10 דקות. ברגע שהכיסונים תפחו מנמיכים את החום ל־200 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ־30 דקות.