הם זמינים כל השנה, זולים ומשביעים ואפשר להכין מהם עשרות תבשילים ומאפים. כן, אנחנו מדברים על תפוחי האדמה. הפעם בחרתי מתכון קליל במיוחד – תפוחי אדמה מעוכים - שהפלוס הגדול ביותר שלו הוא שילדים מאוד אוהבים אותו, מה שגורם לכך שהמנה שבצלחת מתחסלת תוך דקות אחדות. 

 טיפסקל: רצוי להשתמש בתפוחי אדמה לבנים. רצוי לבחור תפוחי אדמה בגודל בינוני. אפשר להמיר את התבלינים המוצעים כאן באורגנו או בזיליקום.




תפוחי אדמה מעוכים 


החומרים

(ל־6־8 מנות): 

6־8 תפוחי אדמה

1 כף מלח

1/4־1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

1/2 כף סומק או 5 עלי תימין

תפוחי אדמה מעוכים. סטיילינג וצילום: פסקל פרץ-רובין

 

אופן ההכנה: 



1. מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח במשך כ־40 דקות, עד לריכוך. מסננים ומועכים אותם קלות בעזרת כף היד.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או משתמשים בתבנית פיירקס, ומניחים את תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים את הסומק או את עלי התימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך כ־25־30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט ומקבלים מעטפת פריכה. מוציאים ומגישים חם.