נכון, השמרים תוססים ופולטים גזים שמתפיחים את הלחם, וזה קורה רק בטמפרטורה שמתאימה להם וזה בערך 25-35 מעלות. הם גם קצת פועלים בטמפרטורה של המקרר, אבל מעל 60 מעלות הם פשוט מתים.

אפייה של לחם/לחמניות/עוגות שמרים היא בטמפרטורה של 170 מעלות כך שאין שום סיכוי שהשמרים ישרדו ויישארו בחיים. אז ברור שהם כבר לא יכולים לתסוס, לא יכולים ליצור גזים ולא יכולים לגרום לשום נפיחות בבטן. אם אתם סובלים מנפיחות וכאבי בטן לאחר צריכת לחם, ייתכן בהחלט שמדובר בגורם אחר בלחם/בכריך:

*רגישות לגלוטן – גורמת לנפיחות, שווה לבדוק את זה כי יש הרבה שרגישים ולא יודעים על כך. 

*החומרים המשמרים שיש בלחם – לפי מחקרים עלולים לגרום לכאבי בטן (למשל E-202 או E-282 שנפוצים בלחמים נמצאו שיכולים להגדיל סיכון לעמידות לאינסולין או נפיחות בבטן). במקרה כזה שווה לעבור לצריכת לחמים אורגניים או כאלו שאינם מכילים חומרים משמרים (הסברים על כך אני נותנת בקורס שלי).

לחם לבן (צילום: אינג'אימג')
לחם לבן (צילום: אינג'אימג')

*הממרחים על הלחם – גבינות וקשיים בעיכול לקטוז (סוכר החלב) גורמים לנפיחות וגזים בבטן, ממרח חומוס או ממרחי קטניות אחרות לעיתים גורמים ליצירת גזים ונפיחות.

*בנוסף חשוב לזכור – נפיחות, קשיי עיכול וכאבי בטן בימים אלו בהחלט יכולים לנבוע גם מלחץ וסטרס.

השמרים הם כנראה לא הסיבה לנפיחות, שווה לחפש ולבדוק גורמים אחרים בתזונה.