לרוב חיידק הסלמונלה הפוגע בבני אדם עלול לעבור בין אנשים דרך צריכה של מים נגועים או מגע עם צואה, והרבה פחות באמצעות מזון. המזונות העיקריים שכן עלולים לגרום להפצת החיידק הם חלק לא מפוסטר או כל מזון אחר המזוהם על ידי הפרשות של אנשים שנושאים את החיידק בגופם.
במידה ונדבקתם בחיידק, תוכלו לאבחן את התחושה באמצעות הסימנים הקליניים של המחלה הכוללים: שלשולים, כאבי בטן מלווים בהתכווצויות, חום גבוה, כאבי ראש, בחילות והקאות. עם כל אלו לא מבהילים אתכם, דעו שלעיתים רחוקות עלולות להתקיים תופעות חמורות יותר כמו אלח דם (ספטיצמיה) שמעמיד את הנשא בסכנת מוות, במיוחד בקרב ילדים.
התפתחות החיידק בגוף האדם, להבדיל מחיידקי מעיים אחרים, היא איטית יותר ועלולה להימשך בין 6 ל-72 שעות ובממוצע בין 12 ל-32 שעות עד להופעת התסמינים. כמו כן, די כמות מינימלית של החיידק העומדת על 000,10 על מנת למצוא את סימני המחלה.