למרות התקופה הכלכלית המאתגרת, גם בשנה זו החקלאים לא שוכחים לתרום תוצרת מובחרת לנזקקים. ענף החקלאות מתמודד עם שלל אתגרים, כמו משבר האקלים המשפיע על תנאי הגידולים, המחסור בכוח האדם ופתיחת שוק הפירות והירקות ליבוא. למרות הקשיים, חקלאים רבים בוחרים לתרום תוצרת חקלאית לאוכלוסיות נזקקות דרך ארגון הצלת המזון הלאומי לקט ישראל.

לקראת חג השבועות תרומתם של החקלאים מאפשרת למשפחות וליחידים הנמצאים בחוסר ביטחון תזונתי ליהנות ממזון בריא ומזין המורכב מפירות וירקות. אחד ממאות החקלאים התורמים הוא איתי וייזר, חקלאי דור שלישי מקיבוץ תל יצחק. "מי שעובד בחקלאות עובד מתוך שליחות ולא מרצון להתעשר", הוא אומר. "ענף ההדרים, שנקלע בשנים האחרונות למשבר, גרם לי למצוא דרך לא להשאיר פרי על העצים".

מנכ"ל לקט ישראל גידי כרוך מוסיף: "אנחנו רואים חשיבות עליונה בשיתוף הפעולה המשמעותי עם החקלאים, תורמי המזון הגדולים ביותר בישראל. על אף ההתמודדויות עם האתגרים הרבים בענף, חקלאינו בוחרים לפתוח את לבם ולתרום תוצרת טרייה, המזינה כ־234 אלף נתמכים מדי שבוע".