בעשור האחרון חל זינוק של כ-36% בייצור השקדים בישראל. זאת, בניגוד למגמה העולמית של ירידה בייצור השקדים. כך עולה מנתוני מועצת הצמחים. על פי הנתונים, בשנת 2013 יוצרו בישראל כ-5,500 טון שקדים ובשנת 2022 הגיע יבול השקדים בארץ כ-7,500 טון.

"בשנים האחרונות צריכת השקדים בישראל עולה בהדרגה - וכך גם יכולת הייצור", ציין יו"ר שולחן שקד במועצת הצמחים, אמיר מעגן: "מדובר במגמה עולמית; המודעות הציבורית לטעמו של השקד וליתרונות הבריאותיים הגדולים הטמונים בשקד גדולה כיום מאי-פעם, עד כדי כך שכיום ישנם מצבים בהם הביקוש עולה על ההיצע". לדבריו, למרות קשיים שמקורם בתנודות במזג האוויר ובשינויי האקלים בארץ, בשנים האחרונות מגדלי השקדים הישראלים הגדילו משמעותית את כוח הייצור, בעיקר באמצעות השבחת זנים והגדלת עמידות הפרי בפני מחלות ומזיקים.

יו"ר מועצת הצמחים, צבי אלון, ציין עוד: "במועצת הצמחים יוזמים, מממנים ומוציאים לפועל מדי שנה מחקרים רבים המשפרים את החקלאות המקומית ואת איכות הפירות והירקות להם זוכים הצרכנים בארץ. טיפוח ואקלום זנים חדשים, חיסכון במים והגברת השימוש במים מושבים, חיפוש מתמיד אחר טיפול טוב יותר במחלות ומזיקים, שיפור הטכנולוגיה והמערכות החקלאיות – אלה רק חלק מהפעילויות שלנו". לדבריו, למחקר והפיתוח יש משקל רב בהתפתחות בה נמצא ענף השקד, בעיקר בזכות ד"ר דורון הולנד, חוקר במנהל המחקר החקלאי.

מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים, סיפרה כי אכילת חופן שקדים טבעיים באופן יומיומי משתלבת היטב במגמת הבריאות והמעבר לצריכת מזונות טבעיים, ויכולה לסייע לשמור על אורח חיים בריא. במסגרת הכנס של שולחן השקד במועצת הצמחים נערך גם אירוע הוקרה מיוחד לראובן בירגר, שזכה באות "יקיר ענף השקד". 

ראובן, שכיהן שנים רבות כיו"ר השולחן עד שהוחלף על-ידי אמיר מעגן, היו"ר הנוכחי, הוא מדריך חקלאי ובעל מטעי שקדים בכפר קיש שבגליל התחתון.